2,5 milliárdos turisztikai fejlesztés Badacsonyban, megújul a Tátika

A folyamatban lévő projektek mellett egy új pályázatot nyert Badacsonytomaj.

Aki Badacsonyba érkezik a következő évben, szinte rá sem fog ismerni a településre – mondta Krisztin N. László Badacsonytomaj polgármestere, aki a pályázat részleteibe avatta be a CsodalatosBalaton.hu szerkesztőségét.

2 milliárd 435 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertünk, melynek szerződését már aláírtuk. 2018. december 1-jével hivatalosan is elindult a projekt, amely több fontos elemet tartalmaz.

Ezek közül talán a legjelentősebb a Tátika teljes megújítása.

A vízparton álló emblematikus, védett épület földszinti részén egy fogadótér kialakítását tervezzük. Itt kap majd helyet a Tourinform iroda, és az sem elképzelhetetlen, hogy a hajóállomás pénztára, valamint illemhelyek és egy kávézó is. Így a hajó- vagy buszjáratra várakozóknak kulturált körülményeket tudunk biztosítani.

Az emeleti részen egy színvonalas gasztro-rendezvénytér áll majd, ahol a helyi vállalkozók, borászok, és a helyi termékeket előállító vállalkozók mutatkozhatnak be. Az épület melletti park is bővül új látványelemekkel, vizes attrakcióval – emelte ki a polgármester.

Krisztin N. Lászlótól megtudtuk azt is, hogy a park folytatásában lévő parkolót is érinti a projekt.

Már nagyon régóta tervezünk egy többfunkciós rendezvénytér kialakítását, most, ezzel a pályázattal meg is valósul a mostani parkoló helyén. Csak Badacsonyra jellemző, egyedi termékeket árusító pavilonok is helyet kapnak e területen, amely méltó környezetet biztosít majd a város programjainak is.

A projekt része még az új parkolóhelyek kialakítása is: a strand bejáratától, a 71-es út mentén várakozhatnak majd a járművek, s az eddigi lehetőséghez képest 20 autóval több tud majd megállni.

A munkálatok a következő évben, azaz 2019 őszén, a szezon után indulnak majd el, addig a tervek elkészítése, az engedélyeztetési feladatok, a közbeszerzés folyamata zajlik.

Várhatóan 2020 nyarán már a megszépült terület várja a látogatókat.

Most is munkafolyamatok szemtanúi lehetünk a városban, hiszen két további projekt kivitelezése történik.

Felújítási munkák jelenleg is zajlanak a Zöld város projekt keretében, így a település több pontja is fejlődik. Többek között megújul a strandbejárat, az alsó bazársor, s már átadásra került az ABC előtti parkoló.

Ezen kívül 419 millió forintot nyertünk a Balaton-felvidéki kultúrtáj világörökségi várományos helyszín turisztikai célú fejlesztése pályázatán, melynek keretében a Kisfaludi út élmény sétánnyá alakítása a cél. Járdát építünk, interaktív, infokommunikációs bemutató pontokat helyezünk el, föld alá kerül a magasfeszültségű távvezeték, hogy ne rontsa a látványt, illetve új közvilágítás épül. A kivitelezővel a szerződéskötés megtörtént, a munkaterületet átvette – mondta szerkesztőségünknek Krisztin N. László polgármester, aki hozzátette, hogy komplex és látványos beruházások helyszíne most Badacsonytomaj.

Summary
2,5 milliárdos turisztikai fejlesztés Badacsonyban, megújul a Tátika
Article Name
2,5 milliárdos turisztikai fejlesztés Badacsonyban, megújul a Tátika
Description
Turisztikai beruházás 2018 Badacsonytomaj – A tervek szerint 2019 őszén kezdődik az a nagyszabású, két és fél milliárdos fejlesztés, amely során Badacsonytomaj több pontja megújul és új funkciót kap.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!