Káprázatos a balatongyöröki mandulavirágzás

Tagadhatatlanul beköszöntött a tavasz, hiszen a Balatongyörökre vezető út mentén, s a település számtalan pontján virágzó mandulafák ékesítik a CsodálatosBalaton partján fekvő települést.

A mandulafa a gyümölcsfák közül elsőként, hihetetlen gyorsasággal, egy nap alatt virágba borul, s egyike a legrégebbi múltból származó kultúrnövényünknek, már a Paradicsom fái között is szerepel. Mivel a legkorábban virágzó gyümölcsfa, az éberség, az ébrenlét  jelképe, de ősi szimbóluma az anyaméhbe zárt magzatnak. A virágszimbolika szerint a mandulavirág a reményt jelenti.

Balatongyörökön, a Becehegyen kaptuk lencsevégre ezeket a fotókat, s arra buzdítunk benneteket, hogy “élőben”, egy kellemes sétán legyetek ti is részesei ennek a csodának!

A rózsaszín több árnyalatában pompázó virágok

A becehegyi szőlősorok a mandulafákkal. Háttérben látható a Pap-hegy csúcsán a Batsányi-kilátó

Az 1907-ben épült Szentháromság Római Katolikus Kápolna

A mandulafák virágai nem csak gyönyörűek, hanem rendkívül illatosak is.

Badacsony és Szigliget a mandulafák árnyékában

A becehegyi borosgazdák szépen művelt szőlőtőkéiről zamatos borok kerülnek minden évbe a pincék mélyére. A 2019. június 15-i Nyitott pincék napján meg is kóstolhatjuk ezeket.


A cikkben szereplő fotók 2019. március 11-én készültek Balatongyörökön, a Magyar Turizmus Média Kft. tulajdonát képezik, azokat interneten, nyomtatott formában, vagy bármilyen más módon megjelentetni, másolni, közölni tilos. A fentiektől eltérni csak a www.csodalatosbalaton.hu oldal üzemeltetőjének írásos engedélyével van lehetőség.

Summary
Káprázatos a balatongyöröki mandulavirágzás
Article Name
Káprázatos a balatongyöröki mandulavirágzás
Description
Bódító mandulavirág illat lengi be Balatongyörököt, hiszen fenséges ruhát öltöttek a település legkorábban nyíló mandulafái.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!