Kapás Boglárka egy medencében ússza körbe a Balatont jótékony céllal

Kihívás gyermekek millióiért, akiknek nap mint nap kihívás tiszta vízhez jutni!

Kapás Boglárka vagyok, olimpiai bronzérmes, világbajnok, hatszoros Európa-bajnok úszó és egy rendhagyó „Balaton úszásra” készülök: Nem átúszom, hanem körbe úszom mindannyiunk kedvenc tavát!

235 km egy versenymedencében 3 hét alatt

Szerencsés vagyok, és azt mondhatom, hogy a második otthonom a víz, azonban a világon mintegy 2,1 milliárd embernek nincs hozzáférése tiszta vízforrásokhoz. Ezzel a kampánnyal azokra a gyerekekre szeretném felhívni a figyelmet, akiknek nap mint nap meg kell küzdeniük az ivóvíz hiányával. Számos afrikai országban a gyerekek akár napi 8 órát is azzal töltenek, hogy a maguk és családjuk számára ivóvizet szerezzenek. Ezáltal nem csak kimaradnak az iskolából, de sokszor veszélybe sodorják saját épségüket is.

Összesen 4700 alkalommal kell fordulnom az 50 méteres medencében, hogy teljesítsem a 235 kilométert. Hat-hét kilométer úszás egy edzés adagom, ami nagyjából 70 kilométert jelent hetente. A sok fordulóhoz természetesen jó monotóniatűrés kell. Amíg iskolába jártam, a víz alatt verseket magoltam, memorizáltam, zenét hallgattam, hogy könnyebben motiváljam magam, de az a leggyakoribb, hogy összpontosítok, maximálisan magamra és a vízre koncentrálok.

Az Uniceffel közös challange-m ideje alatt ezekkel a nehéz sorsú gyerekek történeteivel a szívemben fogok megküzdeni minden egyes kilométerért és a befolyt összegért.

Világszerte az ötévesnél fiatalabb gyermekek halálozásának egyik legfőbb oka a nem megfelelő minőségű víz, illetve a csatornázás hiánya miatt terjedő fertőzések. Közvetve és közvetlenül naponta mintegy 700 gyermek hal meg azért, mert nem jutnak ivóvízhez. Az UNICEF már több mint 2 milliárd ember számára biztosította a tiszta vízhez való stabil hozzáférést. A szervezet a partnereivel kutakat fúr, dolgozik a vízellátás és a higiénikus szennyvízelvezetés javításáért, mobil víztartályokkal, vízhordó eszközökkel látja el a közösségeket. Textilszűrőkkel, víztisztító-rendszerekkel és víztisztító-tablettákkal küzd azért, hogy a nélkülözők mielőbb biztonságos ivóvízhez juthassanak.

235 kilométer = 235 ezer forint Támogass célom elérésben és az ADOMÁNYOZOK gombra kattintva járulj hozzá az UNICEF munkájához, hogy minden gyermeknek jusson tiszta víz! Gyűjtsünk össze közösen 235 ezer forintot! Köszönöm! Bogi

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!