Július 2-tól ismét fizetni kell a parkolásért a Balatonnál

Június 16-án elfogadta az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, amely tartalmazza a közterületi parkolással kapcsolatos rendelkezést is.

Az ingyenes parkolásról 2020. április elején döntöttek, így a fertőzés terjedésének csökkentése érdekében április 6-tól nem kellett díjat fizetni a helyi közutak, valamint a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek várakozási területein.

Június 16-án pedig elfogadta az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, amely rendelkezett arról, hogy az ingyenes parkolás július 1. után megszűnik.

9 balatoni településen mobilfizetési lehetőség is van parkoláskor:

Balatonfüreden július 1-től jelentősen megváltozott a fizetőparkolási rendszer. Módosultak a fizetőidőszakok és a zónák, a parkolási díjak és a bérletek árai is. Erről még márciusban döntött az önkormányzat , azonban az egészségügyi vészhelyzet miatt a tervezettnél egy hónappal később, azaz júliustól lépnek csak életbe a változások.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!