Ingyen látogathatják a Szigligeti várat az egészségügyi és a rendvédelmi dolgozók

Az ezeken a területeken dolgoznak igazolniuk kell, hogy a kedvezményezettek körébe tartoznak.

– Úgy gondolom, hogy vannak olyan élethelyzetek, amikor egymást segítve együtt kell gondolkodni az országban, illetve a településen hatékonyan dolgozókkal. A pandémia egy ilyen élethelyzet, hiszen az elmúlt hónapokban és az elkövetkező időszakban is rendkívüli teher hárul a rendvédelmi, az egészségügyi, valamint a szociális dolgozókra. Tisztelegni szeretnénk előttük, és jelezni számukra, hogy köszönjük, hálásak vagyunk, és a szigligetiek elismerik a munkájukat – nyilatkozta Balassa Balázs Szigliget polgármestere a CsodalatosBalaton.hu portálnak, aki kiemelte, hogy ez egy gesztus Szigligettől.

– A felújítási munkák miatt 2019. szeptember 2-án bezárt a Balaton vára, és csak 2020. június 20-án nyitotta meg ismét a kapuit. A bevétel messze elmarad a tervezettől, de ez nem lehet pénzkérdés. S bár nem hiszem, hogy bárki azért látogatja majd meg a Szigligeti várat ebben az időszakban, mert ekkora kedvezményt kap, de abban bízunk, hogy a gesztust értékelik majd – mondta Balassa Balázs.

A polgármestertől megtudtuk azt is, hogy várhatóan október 10-én a tóti Lengyel-kapu, a tulajdonképpeni bejárati kapu befejezésével lezárul a 2019-ben kezdett felújítás.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!