Hagyományos motívumok díszítik a 3,5 méter magas ruhaszobrokat a Festetics-kastély parkjában

Meghökkentő és lenyűgöző – talán ezek a szavak jutnak elsőre eszünkbe az augusztus 5-től megtekinthető szabadtéri tárlatról, melynek a keszthelyi Festetics-kastély előkertje ad otthont.

A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének jóvoltából 11 művész, 25 darab, három méternél is magasabb ruhaszobrából nyílt kiállítás a Festeticsek egykori rezidenciájának parkjában.

Nem is állhatnának méltóbb környezetben ezek a meghökkentő méretű alkotások, melyek a mai kor anyagainak felhasználásával, de a magyar hagyományból merítve készültek, olyan motívumokkal, mint a madár, a matyó minta, a rózsa, a szív vagy a mézeskalács.

A látványos szobrok ellenállnak az időjárás viszontagságainak, hiszen jórészt fóliát, ponyvát vagy más újrahasznosított anyagot használtak a művészek díszítő elemként.

A kortárs iparművészet sokszínűségére is felhívja a figyelmet a szabadtéri tárlat.

A kiállítás kurátora Simonffy Márta, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének elnöke. A kiállító művészek: Bányász Judit, Bodnár Enikő, Csegöldi Erika, Farkas Imola, Földi Kinga, Latin Anna, Marosi Kriszta, Molnár Mária Virág, Nádasdi Katalin, Nyíri Katalin, Szűcs Blanka

A szabadtéri kiállítás augusztus 28-ig ingyenesen látogatható minden nap 20 óráig.

Nézd ÉLŐben a Festetics-kastély parkját webkameránkon

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!