Elhalasztják a Balaton-átúszást

A Révfülöp Balatonboglár közötti átúszás tervezett új időpontja augusztus 7., szombat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás előrejelzése alapján, a Balatoni Vízirendészet parancsnokának egyetértésével, a szervezőbizottság azonban úgy döntött július 29-én, hogy a bizonytalan és várhatóan gyakran szeles időjárás miatt a 39.Balaton-átúszást ezen a hétvégén a résztvevők biztonsága érdekében nem tartják meg.

A Révfülöp Balatonboglár közötti átúszás tervezett új időpontja augusztus 7. szombat. A megrendezésről a szervezőbizottság augusztus 5-én, csütörtökön kora délután hoz döntést az aktuális meteorológiai előrejelzések alapján.

Idén rekordszámban neveztek az ország legkedveltebb szabadidős rendezvényére, több mint 8600-an regisztráltak az ország 810 településéről a Balaton-átúszás három versenyszámára.

A legnépszerűbb megmérettetésnek toronymagasan a klasszikus, 5,2 km-es Balaton-átúszás ígérkezik, amelyre több mint 7600 előregisztráció érkezett.

A tavaly debütáló 2,6 km-es Féltáv teljesítését eddig csaknem 800 úszó célozta meg, míg az újdonságnak számító Balaton-áthúzást – a Révfülöp–Balatonboglár közötti SUP-os versenyszámot– mintegy 300 fő szeretné teljesíteni.

Az átúszás ideje alatt katamarán hajók közlekednek Révfülöp és Balatonboglár között. A rajtolni szándékozókat szállító Balatonboglár-Révfülöp irányba közlekedő hajóknak nincs pontos menetrendje, amint megtelnek, indulnak Révfülöpre.

Nézd a Balatont és a Balaton-átúszás résztvevőit ÉLŐben webkameráinkon.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!