Balatonakali-Mencshely-Panoramaut-CsodalatosBalaton-Tel-Hajozashu

Balatoni programok, majálisok 2019. május 1-jén

Május elseje a munka ünnepe, egyben katolikus ünnepnap, munkás Szent József napja is, valamit ekkor kezdődik a hivatalos balatoni turisztikai évad.

Az ugyanerre a napra eső ősi európai pogány ünnepek, mint például a beltane, avagy a hagyományok, mint a májusfa állítása, más eredetűek és tartalmúak.

A fiatalok már csak az elbeszélésekből hallottak az évtizedekkel ezelőtti “kötelezően ajánlott” felvonulásokról, s az azt követő sör-virsli kombóról.

Napjainkban igazi családi programok várják az érdeklődőket május 1-jén a Balaton partján is több településen, ezek közül válogattunk.

Balatonakarattya

Nemcsak a közös főzés, hanem a pálinka és a házi sütemények versenyének izgalmát is átélhetik a majálisozók Balatonakarattyán, ahol családi és sport programok is várnak majd rájuk.

Balatonboglár

A retro ruhában érkezőkre meglepetés vár a balatonboglári majálison, ahol a színes programkavalkád, a traktoros felvonulás garantálja a jó hangulatot.

Balatonföldvár

Bográcsozás, futóverseny, sport bemutatók, disco és ugrálóvár, hogy csak néhányat említsünk a majális programjai közül.

Balatonfüred

Kiállításokkal, előadásokkal, azaz a művészet nyelvén ünneplik május 1-jét Balatonfüred több helyszínén is.

Balatonkenese

Töltött káposzta rotyog majd a bográcsban május 1-jén a balatonkenesei Vak Bottyán strandon, ahol az egész családot kellemes kikapcsolódást nyújtó programok várják.

Balatonszabadi

A Siófoki Állatvédő Alapítvány menhelyén, Balatonszabadiban négylábú barátainkkal tölthetjük az ünnepnapot, és a sétáltatós-simogatós perceken kívül egyéb programok is várják az érdeklődőket.

Balatonszárszó

Sztárvendég is fellép a balatonszárszói majálison, ahol egész nap, sőt, hajnalig szórakoztató programok várnak ránk.

Balatonszemes

Ügyességi versenyeken mérettethetik meg magukat a kicsik, no és a nagyok a balatonszemesi majálison, ahol nem maradhat el a főzőverseny sem, s természetesen koncertek és egyéb programok is várják a családokat.

Fonyód – Badacsony

Sűrített menetrenddel várja Utasait a Balatoni Hajózási Zrt. május 1-én Fonyód-Badacsony között!

Gyorshajó járatunk (Vízi-taxi) az alábbi menetrend szerint közlekedik Fonyód-Badacsony útvonalon a május 1-én:

  • Fonyódról indul: 10:00, 11:15, 12:45, 14:15, 16:00, 17:15, 18:30, 19:30 órakor
  • Badacsonyból indul:  10:45, 12:00, 13:30, 15:30, 16:30, 18:00, 19:00, 20:00 órakor

Hévíz

Öt napos rendezvénysorozattal várja az érdeklődőket Hévíz, melyen a békebeli jelmezes felvonuláson kívül szuper koncertek, kiváló családi programok teszik felejthetetlenné a hévízi tartózkodást.

Keszthely

A hagyományokhoz híven Keszthelyen nyitják meg a balatoni szezont, az ünnepélyes pillanatokat pedig izgalmas programok követik késő estig.

Siófok

Telefonhajító versenyre, szkander és darts bajnokságra is benevezhetünk a siófoki családi majálison, ahol további ügyességi vetélkedőket, bemutatókat, játszóházat és főzőversenyt is rendeznek.

Vonyarcvashegy

Közös főzéssel ünnepel Vonyarcvashegy, a családoknak népi játszótérrel készültek a szervezők, s zenei aláfestés teszi egyedivé majd a május első napját a településen.

Zánka

Májusfát is állítanak Zánkán a majálison, ahol többek között élményfőzés, ugrálóvár és kézműves foglalkozás is várja a család minden tagját.

Summary
Article Name
Balatoni programok, majálisok 2019. május 1-jén
Description
Balaton majális – Május első napján hivatalosan is elkezdődik a balatoni szezon, s több településen ünnepséget, családi programokat, majálist rendeznek.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!