Balatonfüreden 300 négyzetméteres stég is kerül a Balatonra

200 millió forintos uniós pályázati forrásból elkezdődhet a balatonfüredi Esterházy strand melletti nyolcezer négyzetméteres vízparti ingatlan fejlesztése.

Tavaly év végén vásárolta meg az önkormányzat az egykori Brázay strand, és a Balatonfüredi Horgászegyesület területe, illetve az Esterházy strand közötti ingatlant. A terv az, hogy ezeken a parti részeken bárki számára elérhető legyen a Balaton, vagyis a Kisfaludy strand és az Esterházy strand közötti teljes partszakaszt nyitottá tegye a város, végig lehessen sétálni a parton egészen a Vitorlás térig.

A területen strandot létesít majd az önkormányzat, amely a fizetős strandi időszak kivételével nyitott, szabadon látogatható partszakaszként funkcionál majd.

A nyertes pályázat révén első ütemben az Aranyhíd sétányról nyíló ingatlanon a parkosítás, a növényültetés, a sétány és a látványos stég kialakítása készül el. A tervek véglegesítése után jövő tavasszal várható a közbeszerzési eljárás kiírása, a beruházás a nyáron el is kezdődhet.

Az önkormányzat terve, hogy újabb pályázatot nyújt majd be az új strand illetve a hozzátartozó kiszolgáló egységek megvalósítására – olvasható a város honlapján.

Nézd a Balatont ÉLŐben webkameráinkon.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!