Tagore-Setany-Osz-Oktober-Napkelte-CsodalatosBalaton

A szemet gyönyörködtető Tagore sétány Balatonfüreden

Aki a nyári időszakban már korzózott a Tagore sétányon, biztos, hogy az őszi színekben pompázó fák között is szívesen sétál.

A nyugalom és a szépség, amely az utunkat kíséri, érdemes számot vetni arról is, hogy milyen nevezetességek emlékfái nőnek évről-évre az út mentén.

Az első fát, melyről a sétány a nevét is kapta, a híres hindu költő, Rabindranath Tagore ültette annak örömére, hogy a füredi szanatóriumban meggyógyult.

A hársfát több emlékfa is követte, hiszen Nobel-díjas hírességek, mint Salvatore Quasimodo költő, Marx György fizikus, Wigner Jenő fizikus, Kürti Miklós fizikus, Harsányi János tudós, Oláh György kémikus, Teller Ede atomfizikus nevéhez is fűződik egy fa.

Űrhajósok, mint Farkas Bertalan, Valerij Kubaszov és Leonov, illetve politikusok is adóztak Tagore emléke előtt, így legelőszőr Indira Gandhi India miniszterelnök-asszonya, majd Göncz Árpád a Magyar Köztársaság korábbi elnöke és Orbán Viktor is.


A cikkben szereplő fotók 2018. október 25-én készültek, a Magyar Turizmus Média Kft. tulajdonát képezik, azokat interneten, nyomtatott formában, vagy bármilyen más módon megjelentetni, másolni, közölni tilos. A fentiektől eltérni csak a www.csodalatosbalaton.hu oldal üzemeltetőjének írásos engedélyével van lehetőség.

Summary
A szemet gyönyörködtető Tagore sétány Balatonfüreden
Article Name
A szemet gyönyörködtető Tagore sétány Balatonfüreden
Description
Tagore sétány Balatonfüred – A balatonfüredi Tagore sétány a Balaton-part egyik ékessége. A gyönyörű fák övezte gyalogút megannyi kincset rejt a természet adta csodákon kívül.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!