Zamardi-Balatonparti-Rendezvenykozpont-Konferencia-CsodalatosBalaton

Balaton parti, panorámás rendezvényközpont épül Zamárdiban

2020 nyarától az új rendezvényközpont tetőteraszáról élvezhetjük a CsodálatosBalatoni panorámát Zamárdiban

A kishajó kikötő hátterében, a Bácskay utca végén, a parttól 100 méterre áll majd az a 250 négyzetméteres, többfunkciós kulturális tér, melynek alapkőletételére, s egyben az építési munkák megkezdésére 2019. április 15-én került sor.

A vízparti létesítmény 350 millió pályázati forrásból és 82 millió forint önkormányzati önerőből valósul meg.

A rendezvényközpontról Csákovics Gyulát, Zamárdi polgármesterét kérdeztük.

– Milyen funkciókat lát majd el az épület?

– A nyári időszakban a szabadtéri rendezvényeinket sokszor befolyásolja az időjárás, több alkalommal kénytelenek voltunk lemondani a kisebb szervezéseket. Évek óta nagy igény jelentkezik egy kiállítótérre, ahol a nemzetközileg is elismert Zamárdi Művésztelep alkotásait tudnánk a nagyközönségnek bemutatni. Nem titkolt vágyam egy időszaki kiállítás a város avarkori leleteiből. Kisebb komolyzenei koncerteket is szeretnénk szervezni, hiszen Kocsis Zoltán zongoraművésszel, városunk díszpolgárával sokat beszélgettünk erről, csak akkor nem volt megfelelő helyszín Zamárdiban a hangversenyekre. Nem szeretném, ha ez feledésbe merülne, szeretném felkarolni ezt a régi tervet.

Az említett nyári alternatíva mellett másik célunk, hogy a Balaton négy évszakossá tételét ezzel a létesítménnyel, helyi viszonylatban segítsük. Az épület kialakítása alkalmas a téli üzemeltetésre is. El tudom azt is képzelni, hogy egy műjégpályát alakítunk ki, így az idelátogatók számára teljes kikapcsolódást nyújthat a település.

A rendezvényközpont különlegessége a formája és a hatalmas tetőterasza.

– A tervező Kendik Géza fantáziáját dicséri az épület, teljesen szabad kezet kapott munkája során. Terve 2018-ban a barcelonai 2A nevű építészeti magazin tervezői versenyének döntőjébe jutott, ahol egyedüli magyarként szerepelt a legjobbak között.

Számomra a legpozitívabb üzenete az épületnek a tetőterasza, s nem véletlenül fogalmaztam úgy, hogy emblematikus épülete lehet majd a városnak, s reménykedem abban, hogy idővel akár szimbóluma is.

A tetőteraszon egy kávézó kap helyet, melynek üzemeltetésére előreláthatólag pályázatot ír ki a képviselő-testület.

Ezen kívül mosdó, öltöző, zuhanyzó, pelenkázó csomagmegőrző és telefontöltő-bázis is kiépítésre kerül.

Az építkezés várhatóan 2020 áprilisára fejeződik be, alábbi fotón a jelenlegi állapot látható.

Summary
Balaton parti, panorámás rendezvényközpont épül Zamárdiban
Article Name
Balaton parti, panorámás rendezvényközpont épül Zamárdiban
Description
430 millió forintos beruházással 250 négyzetméteres többfunkciós kiállító- és bemutatótér építése kezdődött meg Zamárdiban, a Balaton partján.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!