Augusztus végén rendezik meg a 2. Kőfesztet a Balaton-felvidéken

7 település, 24 helyszín, 149 program – ez számokban a 2. Kőfeszt.

2020. augusztus 27-29. között rendezik meg a Kőfesztet, melynek középpontjában a folklór áll, a programok között kiállítások, gyermekprogramok, koncertek, színházi előadások, valamint előadással egybekötött régészeti programok és beszélgetések is szerepelnek.

A fesztivál sajtótájékoztatóján Navracsics Tibor, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program kormánybiztosa elmondta: az általuk is támogatott Kőfeszttel a kulturális fővárosi program is térségivé válik. Hozzátette, hogy ez lesz az idei első ilyen rendezvényük.

Kiemelte a fesztivál gazdaságélénkítő szerepét, valamint azt, hogy a programok a közösség összetartó erejét is növelhetik. Mint mondta,

jelentős pontjává válhat a Kőfeszt a térség önazonosságának.

 

Takács Szabolcs Veszprém megyei kormánymegbízott felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus még köztünk van, ezért arra kérte a Kőfesztre érkezőket, hogy tartsák be az alapvető higiéniai szabályokat és tartsák meg a védőtávolságot.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Kőfeszt zárt terekben tartott rendezvényein kötelező lesz a maszkviselés, és minden ilyen programon kézfertőtlenítőket is kihelyeznek.

 

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!