A balatonboglári szabadstrandon 350 millióból térköves sétaút és futópálya épül

A partközeli részek jelenleg szabadstrandként funkcionálnak. A most zajló beruházás “Balatonboglár a Zöld Város” 615 millió forint értékű pályázatának része. Ennek keretében felújításra kerül a Kultúrház és a szabadtéri színpad, megújul a Platán park és megvalósul a Vörösmarty tér környezetrendezése.

Balatonboglár a Platán parkra vonatkozóan mintegy 350 millió forintból valósítja meg, az önkormányzat által régóta várt beruházásokat.

Balatonboglár 2020. április 9-én, fotó © Csodálatos Balaton

A hat hektáros füves park és a murvás sétányok nem töltik be a funkciójukat, a gyepes felületek sok helyen kikopottak, egyenetlenek, a növényzet folyamatosan pusztul, pótlásuk nem történt meg – olvasható a város oldalán.

A terület mélyebb fekvése és talajszerkezete miatt hajlamos a belvizek kialakulására, ami nagyon sok problémát okoz a nyári rendezvények és a park fenntartása szempontjából. Emiatt a mélyebb fekvésű területeken meg kell emelni töltéssel a terepszinteket is.

Balatonboglár 2020. április 9-én, fotó © Csodálatos Balaton

A jelenlegi park helyett egy nagy, térköves ellipszis alakú sétaút készül padokkal, térvilágítással.

A pályázati tájékoztató szerint ez alkalmas babakocsis vagy akár görkorcsolyás használatra is. A park kihasználását segíti egy gumiburkolatú futópálya, sportpálya létrehozása is. Megújul a teljes zöldfelület, megújul a gyepesítés, a helyi klimatikus viszonyokat jól tűrő fák kerülnek ültetésre.

A meglévő tornászlány szobor körül kisebb tér kerül kialakításra, leülő helyekkel, vízfelülettel, árnyékoló pergolával, virágágyásokkal.

Balatonboglár 2020. április 9-én, fotó © Csodálatos Balaton

A park közelében a Kikötő sétány útfelújítása mellett 50 fős parkoló készül

A terület széles körű használatához, a Platán strand folyamatosan növekedő látogatószámához szükséges a közelben a parkolás fejlesztése is.

Balatonboglár 2020. április 9-én, fotó © Csodálatos Balaton

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!