8,5 milliárdból épül Szántódon a Balaton partján 109 szobás, ötcsillagos hotel

A szántódi, ötcsillagos BalaLand nevű hotel építésére 2,9 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott a Magyar Turisztikai Ügynökség által indított Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési programjából a beruházó Dreamland Holding Zrt.

A szántódi üdülőkomplexum a korábbi Horthy villa helyén lévő 5,5 hektáros területre épül. Az uniós közbeszerzési tájékoztatóból most derült, hogy BalaLand Hotel***** családi szállodát Szántódon a Grabarics Kft. fogja felépíteni több mint 8,5 milliárd forintból.

A Móricz Zsigmond utcában megépülő 15 660 négyzetméteres luxushotel a pince- és földszinten kívül további négy emeletet kap.

A szállodát karibi stílusú homlokzattal hozzák létre. A több mint 4100 négyzetméteres pinceszinten kap helyet a gépészet, a teremgarázs és a kiszolgáló részek. A 3500 négyzetméteres földszinten a lobbi, az étterem, a bár és az aula lesznek megtalálhatók.

Az I., II. és III. emelet 2380 négyzetméteren jön létre, ahol a hotel 109 szobáját alakítják ki. Az 1000 négyzetméteres IV. emeleten lesz a fitnesz- és wellness-részleg.

A közvetlen vízparti területen megépülő projekt, három részből áll össze:

  • BalaLand Residence (címlapképünk) : 112 luxus apartman balatoni panorámával, saját stranddal, fedett parkolóval. A lakások átadás előtti állapotban vannak, amelyeknek már több mint 80%-a értékesítésre került.
  • BalaLand Hotel : 109 szobás családbarát hotel, 5 családi villa, étterem, bár, felnőtt panoráma wellness, mélygarázs. Az építkezés elindult.
  • BalaLand Familypark : Mintegy 10.000 m2-es, egész éves nyitvatartású családi élménypark és gyermek wellness

Íme egy VIDEÓ a közvetlen vízparti komplexumról:

 

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!