A Balaton és környéke továbbra is az egyik legnépszerűbb célpont

Már nem csak nyáron, hanem a programkínálatnak köszönhetően szezonon kívül is egyre többen látogatnak el a Balatonhoz

Az egyik legnépszerűbb célpont továbbra is a Balaton és környéke – hangsúlyozta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakértő a Kossuth Rádió műsorában. A térség sokat fejlődött az elmúlt időszakban, a fizetősök mellett megmaradtak a szabad strandok, de már olyan is akad, ahová háziállatainkat is magunkkal vihetjük. Továbbá a sok új, minőségi étterem mellett megmaradtak az egyszerű fogások is, mint a hekk vagy a lángos. A Balaton most már nem csak nyáron, de ősszel is számos programlehetőséget kínál az emberek számára – tette hozzá.

A Turizmus Summit 2019 konferencián 2019. október 28-án Budapesten Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy aranykorát éli a magyar turizmus.

A vezérigazgató hangsúlyozta: július 1-től Magyarország belépett a turizmusát hatékonyan menedzselő országok közé, a világ élvonalába.

A további tervekről Guller Zoltán elmondta: az MTÜ folytatja a fejlesztéseket és az egyre modernebb marketing-aktivitásokat. Megemlítette a többi között, hogy megkezdik az új dunai és balatoni hajók tervezését és gyártását, jövő nyáron Európa legszebb tűzijátékát szervezik meg, ősszel pedig megnyitják a dubaji világkiállítás magyar pavilonját.

Támogatják a magyar divatot és a fesztiválokat, jelentősen fejlesztik Badacsonyt, Hévizet, és újabb turisztikai térségek kapnak támogatást – jelezte.


A CsodálatosBalatont élőben a képre kattintva nézheted több webkamerán keresztül!

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!