700 millió forintból újítják fel a balatoni vízicsúszdákat

Megjelent a balatoni vízicsúszdák fejlesztését célzó pályázati felhívás. A felhívás keretében a Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térség meghatározott településein található vízicsúszdák fejlesztésére van lehetőség

A fejlesztés eredményeként növekszik a természetes fürdőhelyeken elérhető szolgáltatások színvonala és a strandokat látogatók száma. Némely esetben továbbá a tájsebként megjelenő objektumok fejlesztése hozzájárul a terület vizualitásának nagymértékű javulásához, ezzel is növelve a látogatói élményt.

A felhívás szerint a Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térség 12 településén (Alsóörs, Balatonberény, Balatonfenyves, Balatonfüred, Balatonfűzfő, Balatonlelle, Csopak, Fonyód, Keszthely, Siófok, Tihany, Zánka) található vízi csúszdák fejlesztésére van lehetőség. A csúszda lehet önkormányzati, vagy magán üzemeltetésű is. Az elnyerhető vissza nem térítendő támogatás összege maximum 100 millió forint. A Balaton térségében 2020 végéig összesen 18 uniós fejlesztést hajtanak végre 20 milliárdból, közülük kiemelkednek a Balatonfüredet, Hévízt, Tihanyt és Badacsonyt érintő beruházások.

A Balatoni vízicsúszdák fejlesztése elnevezésű, TFC-BA-1.1.2-2019-es kódszámú felhívás keretösszege 700 millió forint, amelyre támogatási igényt 2019. december 18. és 2020. január 17. közötti időszakban van lehetőség benyújtani.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!