50 milliárd forintért építenének élményparkot Siófokon

Akár évente egymillió látogatót is vonzana a Siófok térségébe tervezett balatoni élménypark.

A Balatoni Integrációs Kft. egy pályázat keretében külső szakértők bevonásával azt vizsgálta, hogy milyen élményturisztikai attrakcióval lehetne kora tavasztól, késő őszig plusz kínálatot teremteni a Balatonnál.

Témáját tekintve a világ csodái és a magyar mesefigurák is vonzóak lennének. Erre is rávilágított az a tanulmány, amelyet a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete egy horvát-magyar együttműködés keretében készített el – írja a sonline.hu.

Budapest mellett három környező főváros, Bécs, Zágráb és Pozsony lakóit vonták be. Eszerint a szomszédok átlagosan 3 órát lennének hajlandóak utazni azért, hogy meglátogassanak egy Európában egyedülálló élményparkot, és nagyjából 5-6 ezer forint lenne az az összeg, amit belépőre szánnának.

Az is kiderült, hogy az állatvilág és a természet is vonzó téma azok számára, akik szívesen látogatnak élmény parkokat, a legkevésbé vonzónak pedig az extrém sportok bizonyultak. A kutatás költség-haszon elemzése arra is rávilágított, hogy

egy élménypark létrehozása kockázatos vállalkozás, állami szerepvállalás nélkül aligha valósulhat meg.

A tanulmány egyértelműen azt igazolja, hogy lenne igény egy élményparkra a Balatonnál, ami évente akár 1 millió látogatót is vonzana a térségbe.


2016 év végén jelent meg egy kormányhatározatban az a terv, hogy az állam 17 milliárd forintot ad egy balatoni élménypark felépítésére. Azt még nem tudni, hogy hol lesz ez az élménypark, viszont a fent említett tanulmányból az már most látszik, hogy ez a 17 milliárd kevés lesz.

Címlapfotó © HAJOZAS.HU

Summary
50 milliárd forintért építenének élményparkot Siófokon
Article Name
50 milliárd forintért építenének élményparkot Siófokon
Description
A Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete megállapította, hogy a projekthez nagyjából 50 milliárd forintra és 25 hektárnyi területre lenne szükség.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!