4,5 milliárd forintért vásárolta meg az Appeninn a Club Aligát

A tranzakcióval az Appeninn Vagyonkezelő Nyrt. 37 hektáros Balaton-parti ingatlant szerzett meg, amely magában foglalja a korábbi pártüdülőt, a Club Aligát annak 167 férőhelyes kikötőjét és a területhez tartozó 10 hektáros ingatlanrész vagyonkezelői jogát is.

Az Appeninn Vagyonkezelő Nyrt. a PRO-MOT Hungária Ingatlanfejlesztő Kft. 74,99 százalékos üzletrészét vásárolta meg – tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A tranzakció összértéke 14.238.246 euró (4,5 milliárd forint)

A közleményben felidézték, hogy a Club Aligát, a 47 hektáron elterülő egykori pártüdülőt 2007-ben privatizálták, a teljes komplexumból 37 hektáros területet, továbbá a 167 férőhelyes kikötőt a PRO-MOT Hungária Kft. vásárolta meg. Az izraeli hátterű befektető 2007 márciusában az állami tulajdonban maradt, további 10 hektáros ingatlanrész 49 évre szóló vagyonkezelői jogát is megszerezte a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól.

Balatonvilágosi partszakasz 2019. február 1., fotó © CsodalatosBalaton.hu

A Club Aliga területén az Appeninn Holding továbbra is turisztikai célú fejlesztéseket kíván megvalósítani.

A korábbi tulajdonos által készített fejlesztési tervek felülvizsgálatát követően. Amennyiben szükséges a társaság új fejlesztési koncepciót dolgoz ki az ingatlan hasznosítására, ebben azonban párbeszédre törekszik a települési önkormányzattal, illetve az üdülőtulajdonosokkal is. (MTI)

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!