50 méter magas óriáskerék épül Keszthelyen, a Balaton-partján

Tizenöt emeltnyi magasságból gyönyörködhetünk a CsodálatosBalaton panorámájában Keszthelyen.

Keszthely újabb turisztikai attrakcióval készül a nyárra: a Balaton egyik legszebb parti részén egy 50 méteres óriáskerék gondoláiból kémlelhetjük a Nyugat-Balatont.

A városban nem ez az első alkalom, mikor óriáskereket állítanak. 2019 év végén, az adventi időszakban, a város főterén állt egy 18 méteres építmény, amelyre sokan voltak kíváncsiak.

Épp ez motiválta a városvezetést arra, hogy a nyári időszakban, Keszthely minőségi kínálatát bővítve, egy grandiózusabb óriáskereket állítsák fel a Balaton-parti városban.

Az óriáskerék még darabjaiban június 10-én, fotó © CsodalatosBalaton.hu

Az 50 méter magas, 30 darab egyenként 6 fős gondolából álló attrakció egyszerre 180 fő befogadására alkalmas. Az alkatrészei összesen 170 tonna súlyúak és 12 kamion szállította Keszthelyre. Az óriáskerék magyar tulajdonú és hazai fejlesztésű.

A keszthelyi óriáskerék ikertestvére nyaranta Siófokon, télen pedig Győrben forog. A Keszthelyen álló kereket korábban csak a szombathelyi adventi vásáron próbálhatták ki az érdeklődők.

Jegyárak (3 körre): felnőtt 2000 Ft, gyerek 1500 Ft, csoportos: 4 felnőtt 7000 Ft, nyugdíjas: 1500 Ft (65 év felett, nyugdíjas igazolvány felmutatásával).

Keszthelyi lakosok lakcímkártya felmutatásával 10% kedvezményben részesülnek.

Az óriáskerék még darabjaiban június 10-én, fotó © CsodalatosBalaton.hu

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!