450 millió forintból fejlesztik Fonyód öt szabadstrandját

3 milliárd forintból fejleszti a balatoni szabadstrandokat 2019-ben a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ)

2019. február 14-én jelent meg a hír, hogy az összes szabadstrand megújulhat idén nyárra.

Nyilatkozatában Guller Zoltán akkor kiemelte: az MTÜ célja, hogy 2030-ig az összes szabadvízi strand megújuljon. A vezérigazgató elmondta, hogy mára a belföldi turizmus lett a magyar turizmus motorja, ezért indult el két évvel ezelőtt a strandfejlesztési program. Az első ütemben tavaly mintegy 2 milliárd forintos támogatást kapott több mint 30 balatoni település fizetős strandja.

Az idei pályázaton 450 millió forintot nyert a fejlesztésre Fonyód

a részletekről Erdei Barnabás alpolgármester tájékoztatta a CsodalatosBalaton.hu-t:

– Mind az öt szabadstrandunkon kisebb, nagyobb projektelemek kialakításával komoly fejlesztések történnek. A nagyobb projektelemek közé tartozik a játszótér és sportpálya létesítés, a vizesblokk felújítása, illetve a környezetrendezés, amely füvesítést, fásítást, járda építést jelent. A kisebb projektelemek a szelektív hulladékedények elhelyezését, kerékpár tárolok, illetve tartók kihelyezését foglalják magukba.

A legnagyobb beruházás az Árpád parti strandon valósul meg, összesen 175 millió forintból:

1300 méter hosszú rekortán borítású futósávot alakítunk ki, így az ország egyik legszebb panorámája előtt kocoghatnak majd a futás szerelmesei. Ez önmagában egy 80 milliós beruházás. Ezen kívül játszóteret, röplabda pályát alakítunk ki, illetve felújítjuk a vizesblokkot is.

A Városi strandon a nagy projektelem a már meglévő 300 négyzetméteres épület felújítása, illetve átalakítása lesz, ahol baba-mama szobát, gyermek foglalkoztatót, és beltéri játszóházat alakítunk ki, várhatóan 45-50 millió forintos beruházással. Ezen a szabadstrandon is játszótér, illetve sportpálya létrehozását, valamint a vizesblokk felújítását terveztük még.

A Bélatelepi strandon vízi kalandpark várja majd a fürdőzőket, melynek kialakítása 25 millió forint lesz. Ezen kívül itt is felújítjuk a vizesblokkot, illetve játszóteret alakítunk ki.

A Huszka és Báthori utcai strandoknál helyszínenként 25-30 milliós fejlesztéssel a környezetrendezés lesz a cél.

A munkálatok 2-3 héten belül kezdődnek, és 2019. június 30-al záródnak, így a főszezonban már a megújult szabadstrandok várják a vendégeket.

A beruházás ideje alatt is látogathatók a szabadstrandok.

Summary
450 millió forintból fejlesztik Fonyód öt szabadstrandját
Article Name
450 millió forintból fejlesztik Fonyód öt szabadstrandját
Description
Rekortán borítású futósáv, vízi kalandpark, új játszóterek, kerékpártárolók és megújult környezet várja majd a fonyódi szabadstrandra érkezőket.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!