320 millió forint támogatásból újul meg a kapolcsi Kuthy-kúria

A Kapolcs központjában elhelyezkedő épület teljesen átalakul, alsó szintjén többfunkciós rendezvénytér és információs iroda fogadja majd a látogatókat.

Megújul Kapolcson a Kuthy-kúria, amely MűvészVölgy Kúria néven új szolgáltatásokkal, közvetlen környezetében pedig játszótérrel, parkolóval és új főtérrel várja ősztől a látogatókat.

A kúria a fejlesztést követően, építve a Művészetek Völgye Fesztivál hagyományaira, továbbra is a kulturális és fesztiválturizmus egyik központi helyszíneként funkcionál majd.

A Kúria pincéje és földszinti terei kívülről is önállóan megközelíthetővé válnak, az épület pincéjében pedig egy több funkciós helyiség-együttes jön létre, amely alkalmas lesz kisebb műhelymunkák, rendezvények lebonyolítására. A földszinti térben a Művészetek Völgye Látogatóközpontban állandó, ingyenes kiállítás kap helyet, bemutató, interaktív filmvetítéssel.

Látványterv © Magyar Turisztikai Ügynökség

A MűvészVölgy Kúria előtt tematikus játszótér, valamint egy kerékpáros pihenő is épül. Az épület mögött korszerű köztérvilágítással ellátott teret alakítanak ki, amely szabadtéri vásárok, koncertek és családi programok szervezésére ad majd lehetőséget. A tér végében pedig új parkolót alakítanak ki.

A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiával összhangban megvalósuló fejlesztések négyévszakos programlehetőséget biztosítanak a hazai és a külföldi látogatóközönségnek, emellett a helyi közösség számára is fontos találkozóhellyé válnak majd.

Látványterv © Magyar Turisztikai Ügynökség

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!