Hévíz gasztronómiai zöldövezete, az egregyi városrész nem csak római kori leleteiről, hanem szőlőkultúrájáról is ismert. Kisebb-nagyobb pincék, éttermek várják a túrázókat, vendégeket.
A Hévíz Város Bora 2017, valamint a Hévíz Város Selection 2017 kitüntetéssel ellátott borok április végétől lesznek kapható a Hévízi Tourinform Irodában.
A Földművelésügyi Minisztérium három évvel ezelőtt indította el eredetvédelmi programját, melynek célja az oltalomban részesülő földrajzi árujelzők számának növelése.
2001-et írtunk, mikor Csopak felső, erdők alatti részén a Szitahegyi dűlőben, első szüretével felavatásra került régóta dédelgetett álmunk a Petrányi Pince.
22 ha-os családi birtokunkon kiváló szőlőfajtákkal, a modern és tradícionális technológiák segítségével törekszünk az egyedi tartalmas borok termelésére.
A 2016-os termésből 24 BalatonBor került kiválasztásra. Az április 18-i budapesti bemutató után két hétvégén át kiemelten lehet kóstolni szerte a Balaton körül.