A legmenőbb karácsonyi desszert a Nutellás Karácsonyfa
Imádod a karácsonyt? És a Nutellát? Akkor ezt a sütit neked találták ki! De előre szólunk, hogy készülj fel a cukorsokkra!
A Google találati listáján a legmenőbb karácsonyi sütemény Nem, nem a mézeskalács, de még csak nem is a bejgli!
Ezeknél a hagyományos desszerteknél valami sokkal különlegesebb, de mégis egyszerűbb dolog a legnagyobb kedvenc idén karácsonykor. És most végre te is elkészítheted otthon.
A nutellás karácsonyfához mindössze négy hozzávaló szükséges, na meg egy minimális kézügyesség.
Tényleg nem kell hozzá nagy tudás, még 24-én reggel is összedobhatod, amikor még nyitva vannak a boltok, és le tudsz szaladni a következőkért:
– egy üveg Nutella
– 2 csomag leveles tészta
– 4 evőkanál málnalekvár
– 1 tojássárgája
Vágj ki egy szép karácsonyfaformát mindkét lap tésztából, majd az egyik lapot kend meg Nutellával, a tetejére pedig jöhet a málnalekvár. Az összekent tésztalapra tedd rá a másik tésztát, majd egy éles késsel vágd be a fenyőfád oldalait, mintha ágakat csinálnál neki. Majd ahogy a fenti képen is látszik, csavard meg az ágakat, és kend meg az egészet tojássárgájával. 25 percig kell sütni 200 fokon, aztán pedig már csak élvezned kell a nutellás csodát a karácsonyfa alatt.