Egészen különleges alapanyagokból főz a Kistücsök séfhelyettese

Pohner Ádám, a Kistücsök étterem séfhelyettese (b) és segítője, Csillag Richard
Fotó © Balogh Zoltán/MTI

A világ legrangosabb szakácsversenyeként számon tartott Bocuse d’Or európai döntőjét első alkalommal rendezik meg Olaszországban.

A kontinentális viadalnak legutóbb Budapest adott otthont. A versenyre a Gourmet Expoforum szakkiállítás keretében kerül majd sor az Oval Lingotto kiállítási központban június 11-én és 12-én, ezt megelőzően pedig a Cukrász Világkupát (Coupe du Monde de la Pâtisserie) tartják meg ugyanitt június 10-én.

Az addig hátralévő időszakban Mexikóban rendezik meg az amerikai, illetve Kuangcsouban az ázsiai-óceániai térség döntőjét. Torinóban húsz európai nemzet képviselői mérik össze tudásukat, hogy közülük a tíz legjobb a Bocuse d’Or 2019-es lyoni világdöntőjének 24-es mezőnyében is indulhasson.

Az első napon sorrendben a lengyel, a belga, az izlandi, a magyar, a német, a holland, a spanyol, a francia, a svájci, majd a brit induló kezdhet hozzá versenytálja elkészítéséhez.

Június 12-én az orosz, a svéd, a horvát, a finn, a norvég, a dán, az olasz, a bolgár, az észt és a török versenyző mutathatja be tudását.

A verseny kötelező hozzávalói ezúttal Piemontból érkeznek, a séfeknek így Fassona Piemontese marhafilét, Sant’Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizst, valamint piemonti borjúmirigyet kell felhasználniuk táljaikhoz.

A magyarországi döntőben február 8-án Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök étterem séfhelyettese nyerte el az indulás jogát, segítője (commis) Csillag Richárd lesz.

A torinói kontinensbajnokság zsűrijének elnöki tisztét Széll Tamás, a 2016-os Bocuse d’Or Europe győztese tölti be.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!