Kultúra és gasztronómia Balatonfüreden

A nagy mesemondó, Jókai Mór, egyik balatonfüredi tartózkodása alkalmával kedvenc ételét, a füstölt zsenge szopósmalac körömmel együtt főtt bablevest rendelte. S bár az író a leves mai változatára rá sem ismerne, a XXVII. Jókai-napok egyik rendezvényén rá emlékezve Jókai-bableves főzőverseny is lesz a Koloska-völgyben.

Szerző:Halász Gabi

fotó © balatonfured.hu

És hogy milyen programok várják még a Balatonfüredre érkezőket? Nézzük meg!

Jókai a fővároson kívül Balatonfüreden tartózkodott a legszívesebben, több nagy regényét, például Az Aranyembert is füredi házában írta.

A városhoz több szállal is kötődő Jókai Mórnak állít emléket a huszonhetedik alkalommal megrendezésre kerülő rendezvény sorozat, a Jókai-napok április 26-29. között.

Balatonfüred egyik emblematikus eseményén a kulturális programok mellett idén tizenötödik alkalommal csapnak össze a 3 fős csapatok, hogy a nagy közönségsikernek örvendő Jókai-bableves főzőversenyen próbára tegyék szakácsművészetüket.

A Jókai-napok ideje alatt lesz többek között térzene, könyvbemutató, sétahajózás a Kisfaludy Színház és vendégművészeinek közreműködésével, kulturális programok, és a nagy sikernek örvendő főzőverseny.

Látnivalók

Toplisták

Toplisták