Elő a nyúlcipőt és irány a Balaton!

fotó © keszthelyikilometerek.hu

Bár sem Sándor, sem József, Benedekről meg már ne is beszéljünk, nem hozta zsákban a meleget, de azért bizakodva kimondhatjuk: itt a tavasz! És ha tavasz, akkor indul a futószezon. Nézzük meg milyen versenyek várnak ránk, a teljesség igénye nélkül, Pünkösdig a Balatonnál!


Spuri Balaton Szupermaraton, fotó © felmaraton.hu

Hagyományosan, az idén 11. alkalommal rajtoló Spuri Balaton Szupermaraton nyitja a futószezont a magyar tengernél. Március 22. és 25. között, négy nap alatt több mint 196 kilométert vállalnak a tókerülők. A SPURI Balaton Szupermaraton Siófokról indul, az első napi  cél Fonyódon lesz 48,2 kilométer megtétele után. Másnap innen rajtolnak a leghosszabb szakaszra, az 52,9 kilométerre levő Szigligetre. A futás második napi forgatagába Keszthelytől csatlakozik be az egyre népszerűbb SPURI Öböl Félmaraton mezőnye is, hogy együtt érjenek célba a szigligeti vár alatt. A harmadik napon Badacsonyból indulva a táv „csak” 43,6 kilométer Balatonfüredig. Az innen  Siófokra visszatérő 51,3 kilométeres negyedik napi szakasszal ér véget az esemény, mely 42 balatoni települést érint.


HOTELEK.HU – BALATONI SZÁLLÁS & WELLNESS AJÁNLATOKÉRT KATTINTS

Columbia/Montrail Balaton-felvidék terep maraton, fotó © seakayaking.hu

Épp csak kipihenjük a tókerülő verseny fáradalmait és újabb kihívás vár a futókra, az Udvaribolondok Terepfutó Kupája (Columbia/Montrail Balaton-felvidék terep maraton) április 8-án. A Balaton-felvidék egyedülálló futópályáit hódíthatják meg terepfutók, mindezt gyönyörű kilátással fűszerezve, már ha lesz épp kedvük nézelődni:).
A pályákat a Balatonudvari-Örvényes-Pécsely-Vászoly-Dörgicse-Mencshely vonzáskörzetében jelölik ki, főleg erdei utakon és ösvényeken, változatos terepen.


HOTELEK.HU – BALATONI SZÁLLÁS & WELLNESS AJÁNLATOKÉRT KATTINTS

Generali Runner’s World Run, fotó © futas.maratonman.hu

De kanyarodjunk vissza a Balaton partjára, hiszen április 22-én indul a Generali Runner’s World Run Balatonfüreden. S hogy miért is érdemes erre a versenyre is nevezni? Egyrészt magáért a kihívásért, no meg a pályáért, amely Füred legszebb részét is érinti. És az sem elhanyagolható szempont, hogy kényelmes és biztonságos körülmények között teljesítheted az általad választott távot.


HOTELEK.HU – BALATONI SZÁLLÁS & WELLNESS AJÁNLATOKÉRT KATTINTS

Keszthelyi Kilométerek, fotó © keszthelyikilometerek.hu

Ha Pünkösd, akkor Keszthelyi Kilométerek. Az idén már a 11. születésnapját ünneplő rendezvény két napján (május 19-20.), szinte felsorolhatatlan távon indulhatnak gyermekek és felnőttek, kerekesszékes és hand-bikeos sportolók. A rajt/cél helyszíne a keszthelyi főtér, a pálya teljes 10,55 km-es körpálya, kizárólag széles utakon, amely akadálymentesített és érinti a város nevezetességeit és a keszthelyi mólót.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!