Magánszálláshely fejlesztés támogatással

Alsóörs és Paloznak szállásadói befizetett idegenforgalmi adójuk egy részét pályázhatják vissza 2017-ben, maximum 500.000 forintig.

Szerző:Csodálatos Balaton

Alsóörs és Paloznak szállásadói befizetett idegenforgalmi adójuk egy részét pályázhatják vissza 2017-ben

A pályázat kiírásának célja a települések szállásadóinak minőségi fejlesztésére ösztönzése az idegenforgalmi adóból befolyt bevételek beruházási célzattal történő visszaosztásával. A rövidtávú cél a vendégelégedettség növelése, komfortérzetük kiterjesztése, a térségi turisztikai célok közösen együttműködve történő megcélzása. A közép és hosszú távú célok közé természetesen a vendégéjszakák számának növelése, a települések versenyképességének javítása tartozik, de egyértelmű célkitűzés a gazdaság fehérítése, azaz IFA bevallási gyakorlat reformja is.

A szobakiadók Alsóörs estében 20%, Paloznak esetében 50% önerővel maximum 500.000 forintra pályázhatnak. Az elnyert összeg felhasználása széleskörű, az eszközbeszerzéstől a szolgáltatásfejlesztésig terjed. A TDM szervezet tagságában bevezetett Riviéra minősítő és családbarát, kerékpáros barát, állatbarát védjegy rendszer alapján a szállásadónak vagy minősítésben kell csillagot emelnie vagy szolgáltatását kibővítenie a pályázat segítségével.

Az önkormányzatok az erre elkülönített összeget a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesületnek adják át, mely a hozzá beérkezett pályázatokat 2017.március 31-ig elbírálja, így a főszezonra a tervezett szálláshelyfejlesztések elkészülhetnek.

A pályázati kiírás és az adatlapok letölthetők IDE KATTINTVA. Az Egyesület munkatársai akár személyesen, akár telefonon segítséget nyújtanak.

Látnivalók

Toplisták

Toplisták