Giro d’Italia kerékpáros körverseny 2022 Balatonfüred

Balatonfüred, Magyarország

A 2022-es Giro d’Italia kerékpáros körverseny 2022. május 8-án ér el Balatonfüredre, ahová a Kaposvárról induló balatoni szakasz célszalagja várja a versenyzőket.

A 105. Giro d’Italia mezőnye az utolsó magyarországi szakaszán, május 8-án, vasárnap startol Kaposvárról, és Nagykanizsán, Badacsonyon, valamint Tihanyon át érkezik a balatonfüredi célba. A versenyzők a 201 km-es harmadik szakasz után egyenesen Olaszországba utaznak.

A mintegy kétszáz versenyző Tihany felől a 71-es főúton teker majd be a városba.
Május 8-án, vasárnap, várhatóan 17.00-17.30 között érkezik Tihany felől, a 71-es főút – Tihanyi műút – Széchenyi utca útvonalon a füredi célba a mezőny.

Május 7-től már lehet forgalomkorlátozásokra, útlezárásokra számítani az említett területen. A verseny iránt érdeklődők a Széchenyi utcán kísérhetik majd figyelemmel az izgalmasnak ígérkező befutót.

Program:

10:00 – Nyitás
10:00-15:00 – Programok (Giro fotófal, Giro kicsik – zászlós üdvözlés)
15:30 – Karaván
15:30-tól 17:00 óráig – Programok (Utcazenekar, Traktor páholy, Giro lufi engedés, Band of streets)
17:03 – Last Rider

Kaposvár-Balatonfüred szakasz állomásai:

Kaposvár
Nagybajom
Böhönye
Vése
Iharosberény
Pogányszentpéter
Nagykanizsa
Galambok
Zalakaros
Nagyrada
Zalaapáti
Hévíz
Keszthely
Balatongyörök
Badacsony
Káptalantóti
Köveskál
Zánka
Aszófő
Tihany
Balatonfüred

A nagy múltú olasz verseny harmadik szakasza idén 201 kilométert ölel fel a Balaton nyugati ívén. Csaknem 900 méteres szintkülönbséget kell majd legyűrniük a kerékpárosoknak ahhoz, hogy sikerrel teljesítsék a távot. Mivel hazánk egyik legszebb régióján fut keresztül az útvonal, a futam izgalmain kívül a látványvilág miatt is megéri becsatlakozni a nézők soraiba.

Világszerte több millióan követik figyelemmel a Giro eseményeit, kiváló lehetőséget adva a rendező városoknak arra, hogy megnöveljék turisztikai vonzerejüket.

Balatonfüred, Magyarország

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!