Csillaghullás túra és piknik Balatonföldváron 2019

Magaspart Balatonföldvár, 8623

A hullócsillagok megfigyelésén kívül túrára, a nyári csillagképek bemutatására is várják az érdeklődőket Balatonföldvárra 2019. augusztus 12-én.

Gyülekező: 19.00 – 19.30 óráig a Tourinform Iroda előtt
Indulás: 19.30 órakor
Útvonal – 2,5 km: Tourinform Iroda – Petőfi Sándor utca – Kelta sétány – Kilátó Pressó – Kelta sétány

A túra elején egy kis helytörténeti sétán bemutatják Balatonföldvár  villáit, láthatjuk az egykori földvár maradványait, megnézhetjük a híres panorámát a Kilátó Pressónál és végig sétálhatunk a Kelta sétányon.
A „Csillaghullás túra” befejező állomásán a Balatonföldvári Magasparton, a Hajózástörténeti Látogatóközpont melletti füves területről nézhetjük együtt a Perseida-meteorraj maximuma éjszakáján a légkörben megsemmisülő meteoroidok felvillanását Kocsis Antal, a Balaton Csillagvizsgáló (Balatonfűzfő) csillagászának vezetésével. A „hullócsillagok” megfigyelése szabad szemmel történik!

A Perseidák megfigyelése közben lehetőség lesz egy nagy teljesítményű csillagászati távcsővel a nyári égbolt látványosságait is megtekinteni. Távcsővégre kerül a Jupiter bolygó felhősávjaival és 4 fényes holdjával, a Szaturnusz bolygó gyűrűrendszere és halvány holdjai, kettőscsillagok, csillaghalmazok. A nyári csillagképek és a hozzájuk kapcsolódó legendák is be lesznek mutatva. Természetesen csak derült égbolt esetén lehetséges a megfigyelés.

A szervezők kérik, hogy éjszakára vigyenek meleg ruhát, polifoamot, plédet, akár nyugágyat, kis széket és ételt-italt.

A Magasparton várják azokat is akik, nem akarnak vagy nem tudnak ekkora utat megtenni.

Magaspart Balatonföldvár, 8623

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!