Balaton-átevezés 2020

Fonyód, Vitorlás u. 2, 8640 Magyarország

2020. augusztus 16-án ismét Balaton-átevezés, ahol bármilyen kézzel hajtható vízisport eszközzel teljesíthető a Fonyód-Badacsony-Fonyód táv.

A parádés vízifutam 9 kilométeres távjának egyedül vagy csapattársakkal is nekivághatunk.

Az átevezésen emberi erővel, evezővel hajtott vízi sporteszközzel, csónakkal, SUP-pal, evezős hajóval lehet részt venni. A versenykategóriát az eszköz meghajtásához használt lapát határozza meg. (kajak, kenu, evezős, SUP, sárkányhajó) A megszokottól eltérő vízi eszközt a Szervezőkkel előzetesen jóvá kell hagyatni.

Az átevezéshez szükséges hajókról és eszközökről, beleértve azok helyszínre szállítását mindenkinek magának kell gondoskodnia. Lehetőség van a rendezvény előtti napon benevezni és a rajtszámmal ellátott hajót a helyszíni tárolóban (Hajódepó) elhelyezni. Hajóbérlési lehetőségekről az esemény honlapján lehet tájékozódni.

Az átevezés csak mentőmellényben lehetséges, amelyről mindenkinek magának kell gondoskodnia

10 fős sárkányhajó nevezése esetén maximum 8 fő evezős + vízmerő ember + kormányos és dobos, 20 fős sárkányhajó nevezése esetén maximum 16 fő evezős + vízmerő ember + kormányos és dobos nevezhető. A létszám korlátozására a hajó merülésének csökkentése érdekében van szükség. (Vízmerő eszközről minden egység maga gondoskodjon).

A vízi eszközökben maximálisan a gyártó által meghatározott számú személy tartózkodhat. SUP deszkán (függetlenül a deszka teherbírásától) egy fő evezhet. Kivételt képez ez alól a többszemélyes SUP (u.n dragon SUP).

Beülős kajak használata esetén javasolt a spriccdeck használata.

Kisállatot az átevezésen nem lehet a hajóban tartani.

Az Átevezésen 6 évesnél fiatalabb személy nem vehet részt.

Fonyód, Vitorlás u. 2, 8640 Magyarország

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!