Hévíz Adventi Termelői Piac 2022

Hévíz, Hévízi Termelői Piac, Market, Magyarország

2022. november 26-tól az adventi időszak szombatjain termelői napokra várják az érdeklődőket Hévízen.

Válaszd a Hazait! ez a mottója a zalai termékeket népszerűsítő programoknak, melynek keretében zalai alapanyagok, piaci termékek népszerűsítése történik neves séfek interpretációjában.

November 26., 10.00-12.00 – Sütemények Zalából!

Vendég: Madarász Ildikó – A vidék Háziasszonya
Moderátor: Vaszily Zsolt az Év Agrárembere és Prosztovicsné Pópity Timea a Sissi Kávézó tulajdonosa

Workshop:

hagyományos/klasszikus ízek, modern megjelenésben – fókuszban a karácsony

  • mákos, diós stb. kelt tészták – új fonási, formázási /töltési technikák – kb. 12 féle – helyszíni bemutatása, valamint kóstolása
  • karácsonyi sütőtökös sütemény bemutatása, kóstoltatás
  • fotó asztal, nyomtatott receptekkel, hogy a közönség, az otthonukba hazatérve, az élményt tovább vihessék.

December 3., 10.00-12.00 – Karácsonykor együnk halat!

Vendég: Ruprecht László- Séf , Gasztronómiai tanácsadó, Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület Elnöke
Moderátor: Miklós Beatrix és Leader Egyesület Elnöke

A Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület a vidéki termelők bevonásával, kiváló minőségű hazai alapanyagok használatával, magas szintű szakmai háttérrel,  a tagság közreműködésével, a rendezvényekkel, a képzéssel és oktatással, hazai termelők és magyar alapanyagok bevonásával széles körben képes bemutatni és népszerűsíteni a hazai vidéki gasztronómiát és vendéglátást

Workshop:

  • bemutatják a helyi termékek és alapanyagok fontosságát, alkalmazási lehetőségeit, illetve tanácsokat a helyi termelőknek, hogy hogyan, miként tudják termékeiket ezeken a csatornákon népszerűsíteni, értékesíteni.
  • a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan a magyar halak népszerűsítése, ünnepi receptek, tippek az ételek elkészítésére vonatkozóan

December 10., 10.00-12.00 – Hagyományos Ünnepi ételeink!

Vendég: Vomberg Frigyes-Séf, A Séfek SÉFE  Zsűritagja, a  magyar Bocuse d’Or csapat tagja, coach Budapest 1. hely (2016), a Szakácskabátba zárva című népszerű önéletrajzi recepteket is tartalmazó könyv szerzője
Moderátor: Miklós Beatrix és az egyik hévízi szálloda séfje

Workshop:

  • bemutatják a helyi termékek és alapanyagok fontosságát, alkalmazási lehetőségeit, illetve tanácsokat a helyi termelőknek, hogy hogyan, miként tudják termékeiket ezeken a csatornákon népszerűsíteni, értékesíteni.
  • a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan a hagyományos ünnepi ételeink témában ajánlanak recepteket, praktikus tanácsokat,
  • Séfek Séfe programról néhány gondolat
  • könyvbemutató és dedikálás

December 17., 10.00-12.00 – Terítéken a vadak!  – 13 Hévízi  SÉF

Moderátor: 13 Hévíz Séf

Workshop:

  • A helyi séfek bemutatkozása, a hazai alapanyagok felhasználásával – kóstoló

Hévíz, Hévízi Termelői Piac, Market, Magyarország

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!