Revfulop Fejlesztesek Kali Ut Termeloi Piac Strandfelujitas Csodalatosbalaton.hu

Klasszikus dallamok Révfülöp Balaton-parti színpadán

Révfülöp, fotó © Ötvös Sándor drónvideó

Rév-Hang Fesztivál elnevezéssel rendeznek klasszikus zenei programsorozatot Révfülöpön a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar közreműködésével.

Az első alkalommal meghirdetett fesztivál szerdától szombatig kínál minden este ingyenes koncerteket a település új, Balaton-parti színpadán.

Fantasztikus művész barátaim, zenész kollégáim segítségét kérve egy olyan fesztivál létrejöttét álmodtuk meg, amely a nyár, a Balaton nyújtotta könnyed kikapcsolódást kívánja ötvözni az igényes szórakozás lehetőségével – emelte ki Hamar Zsolt, a kezdeményezés művészeti vezetője.

A fesztivál négy koncertje négy különböző tematikát ölel fel.

A szerdai nyitóesten Majdnem szimfonikus címmel Érdi Tamás zongoraművész és a Nemzeti Filharmonikusok Hubay Jenő Kamaraegyüttese játssza Schumann Esz-dúr zongoraötösét és Mozart G-dúr vonósnégyesét. Csütörtökön a Nemzeti Énekkar Kamarakórusa Éteri címmel ad koncertet olasz és magyar művekkel, Somos Csaba karigazgató vezényletével.
Pénteken az Alla ungherese elnevezésű programon a Nemzeti Filharmonikusok Grazioso Kamarazenekara ad Hamar Zsolt vezényletével egy magyar táncos dallamokat idéző koncertet, mások mellett Weiner Leó, Haydn, Beethoven, Kodály és Brahms műveiből válogatva.
A szombati záróhangverseny programját a szervezők meglepetésnek szánják, de a Csak vidáman cím jó hangulatú estét ígér a Nemzeti Filharmonikusok muzsikusaival.


HOTELEK.HU – BALATONI SZÁLLÁS & WELLNESS AJÁNLATOKÉRT KATTINTS

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!