Változatos programokat kínál Hévíz 2022-ben is

Hévíz minden évszakban kedvelt célpontja a turistáknak: az egyedülálló gyógytó, a csodálatos természeti és épített környezet télen-nyáron felüdülést nyújt az oda érkezőknek.

Ezen kívül változatos zenei és gyermekprogramok is várják a gyógyfürdő városában tartózkodókat, most Hévíz 2022-es nagyfesztiváljait mutatjuk be.

Az első

Színvonalas programokkal várják a március közepén érkező vendégeket Hévízre. A március 12-14-i hosszú hétvégén jól szórakozhatunk a Re-Folk Együttes koncertjén. Vasárnap Gregor Bernadett és Csengeri Attila várja a közönséget „Jöjj kedvesem…” című műsorával. A két koncert azért is különleges, hiszen a többi itt felsorolttól eltérően nem szabadtéren, hanem a Városháza Dísztermében tartják. Március 14-én fáklyás felvonulással tartott ünnepég keretében emlékeznek meg nemzeti ünnepünkről.

Együtt várjuk a tavasz

Áprilisra már bizonyosan jó idő ígérkezik, hogy részt vegyetek a Húsvéti forgatag programjain 15-18. között. A boros és kézműves standok mellett minden korosztályt várnak érdekességek. Ugrálóvár, népi játékok, tojáskeresés, foglalkozások a kisebbeknek misztikus fényjáték és koncertek a nagyoknak. A jó hangulatot a Zsödi Duó, Szabó Siklódi Lia és a HelloKids bulizenekar biztosítják.

Májusban jubilál a kedvenc felvonulásunk

Várva vártuk s idén végre újra megtarthatják április 30-május 1. között hagyományossá vált Boldog Békeidők Hévíze programot. Az immár tizedik alkalommal induló jelmezes felvonulással párhuzamosan retroautók, lovashintó is korzózni fog a belvárosban. Fotópontok, játékok, finom ételek, italok, és dixiezene gondoskodik a jókedvről. Az igazi nagy durranás a Mystery Gang koncertje lesz. Május 1-én ünnepség keretében emlékeznek meg Hévíz várossá avatásáról.

A július sem marad unalmas

Akik kedvelik a söröket, azoknak igazán testhezálló rendezvényt ajánlunk. A július 14-17. között sörudvarokban ízlelhetitek meg a hagyományos sörök mellett a különlegesebb ízkombinációjú kézműves folyékony kenyereket. A buborékos ital mellett nem maradhatnak el az egyedi, adott sörtípushoz tartozó harapnivalók sem. Ha már ittatok s ettetek is akkor irány a Rákóczi utcai színpad, ahol Marót Viki és a Nova Kultúr pörgeti majd fel a jókedvet. Részletek a többi fellépőről a későbbiekben.

A jó borok rajongóiról sem feledkezünk meg

Nyugodt szívvel kijelenhetjük, hogy a nyári forróságban egy frissítő, hideg fröccs, igenis jólesik. Augusztusban a Bor- és Gasztrokorzó programjaira várjuk a királyok italát kedvelőket. Amellett, hogy a legfinomabb nedűket kóstolhatjátok a gyerekeknek is találhattok programot, hiszen mindhárom nap ugrálóvár és népi játékok várják őket a Moll Károly téren. A Rákóczi utcai színpad sem marad üresen; többek között tervben van, hogy a Benkó Dixieland és Szulák Andrea, és a Muzsikás Együttes garantálják, hogy senki ne unatkozzon.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!