Olaszrizling lett Hévíz bora 2018-ban

A korábbi hagyományoktól eltérően idén a VII. Hévízi Borünnep nyitónapján döntött a bíráló bizottság arról, hogy 2018-ban melyik bor viselheti a Hévíz Város Bora címet, illetve sor került a Hévíz Város Selection borának kiválasztására is.


A borversenyre 16 pincészet nevezett összesen 40 féle borral. A szakmai zsűri munkájában Dr. Kállay Miklós professzor emeritus, a Magyar Bor Akadémia tiszteletbeli elnöke, Kulka Gábor, a Balatoni Borrégió Borminősítő Bizottságának titkára, Zámbó Tibor mesterszakács, a NaturMed Hotel Carbona F&B igazgatója, Vaszily Zsolt, a Da Bibere Zalai Borlovagrend kancellárja vett részt. Rajtuk kívül külsős bírálók is leadták voksukat, ők 1-1 szavazattal járulhattak hozzá az eredményhez.

A zsűri, a hosszas kóstolgatás után meghozta döntését, s választásuk

a Decsics Pincészet 2017-es Olaszrizlingjére esett, így ez a Reziből származó, hűtve erjesztett, friss gyümölcsös bor viselheti a Hévíz Város Bora 2018. címet.


Hévíz Város Selection bora kategóriára bármilyen fajtájú bort nevezhettek a pincészetek. A bíráló bizottság

a Papp és Fiai Pincészet októberi szüretelésű, reduktív technológiával készült, virágos illatú, gyümölcsös, enyhe mandula ízvilágú, száraz 2017-es Olaszrizlingjére mellett döntöttek.


Született egy különdíj is, amelyet a Cseri Pincészet, Cseri Barnabás 25 éves fiatal borásza alkotott.

A Barni’s Riesling-je egy 2017-es félszáraz Moseli típusú, könnyű, gyümölcsös, virágos illatú, frissítő Rajnai Rizling a Panonnhalmi borvidékről.

Hévíz Város nyertes borai hamarosan elérhetőek lesznek a Hévízi Tourinform Irodában, és a legtöbb hévízi vendéglátóhelyen is.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!