Hiánypótló szolgáltatással bővült a hévízi Fedett Fürdő és Terápiás Centrum

A gyógyúszást, gyógytornász irányításával, kis létszámú, 6 fős csoportokban tartják.

A felmérések szerint a mai kor gyermekeinek túlnyomó többsége mozgásszegény életet él, amely  nagymértékben hozzájárul a gyenge immunrendszer és a különböző testtartási problémák kialakulásához.

A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház kínálata ennek megelőzése érdekében új szolgáltatással bővült: a 18 év alattiaknak biztosítanak gyógyúszást.

A foglalkozásokon elsősorban a normál úszásnemből vesznek részleteket, melyeket speciális mozgásanyaggal egészítenek ki. Elsősorban a kamaszkorban, a 10-18 éves korosztály számára nyújtják ezt a szolgáltatást az izomtónus fokozására, izomerősítésre, a rövidült izmok nyújtására, illetve a nagyizületek és a különböző mozgások tehermentesítésére.

A mozgástartomány növelése és az izmok erősítése mellett a gyógyúszás hat az idegrendszerre, valamint a gyermekek önbizalmára is. Fejleszti a koordinációs készséget, egyensúlyt, mozgásérzékelést és a térszabályozást, felhasználva a víznek a testre gyakorolt hatását. A gyógyúszás igénybevételéhez háziorvosi beutaló után reumatológiai szakrendelésen való részvétel szükséges. Heti két alkalommal, összesen 52 kezelés vehető igénybe támogatottan.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!