Hévízen, a rómaiak lábnyomában

Hévíz és környéke sűrűn lakott terület volt a római időkben, legalábbis a régészeti leletek erről tanúskodnak.

A közelben húzódott az Itáliából Pannónia fővárosába, Aquincumba vezető főútvonal, de a táj szépsége és mediterrán arculata is ide vonzotta a rómaiakat.


A Balaton-vidék egyik legjelentősebb lelete az egregyi városrészben feltárt, kora császárkorból származó kőépület, amely vélhetően a villagazdaság (villa urbana) lakóépülete volt. A Krisztus után 100 körül épült, közel ezer négyzetméter alapterületű villa oszlopos tornáccal, valamint meleg, langyos és hideg vizes fürdőmedencével rendelkezett, s többször is átépítve az 5. század elejéig maradt fenn. Az említett lakóépülettől nyugatra a villához tartozó gazdasági épületek maradványait találták meg, melyek a feltárt rommal összetartozó épületegyüttest képezhettek.


Földmunkák közben találtak rá egy másik bizonyítékra is, mikor felfedezték a halott római katona sírját Hévízen. A téglából, oltatlan mésszel készült sír teljes épségében megmaradt, így a katona csontvázán kívül császár pénzt, vaskést, bronzövcsatot is találtak.


A rómaiak, a görög kultúrát átvéve,, már használták a masszázs fogásait, sőt, egyre bővítették is azt. Például Celsius, a legnagyobb római orvosok egyike, reumás betegek és sérült katonák kezelésére is alkalmazta a masszázst.

Arról, hogy a speciális nyirokmasszázst mennyire kamatoztatták a rómaiak, nem találtunk bizonyítékot, de ha már

Hévízen vagyunk, és végig jártuk a római kori emlékeket, pihenésként, sőt egészségünk megőrzésének érdekében engedjünk a kísértésnek, és térjünk be a Rejuvena Esztétika Szalonba egy kezelésre.

A szalonban a legújabb csúcstechnológiát alkalmazzák, így a nyirokmasszázst is egy nagyon okos gép végzi.

Rejuvena Esztétika Szalon Hévízen

Hogy mire is jó a hullámmasszázs?

A mai modern kor mozgáshiányos életmódja párosulva a túlsúlyhoz vezető egészségtelen táplálkozással és egyéb, a szervezetet terhelő tényezőkkel, a vénás- és nyirokkeringési rendszerek működésének gyengüléséhez vezethetnek. Esztétikai oldalról ez a szervezet méreganyagokkal való telítődéséhez, a jól ismert cellulit problémák súlyosbodásához, pangó folyadékok megjelenéséhez, gyengülő immunrendszerhez vezet, melyek előzetes figyelmeztető jelei egy súlyosbodó, és kezelésre szoruló egészségügyi állapotnak.

A nyirokmasszázs a lábfájdalmak megelőzése és kezelése mellett nagyon fontos kiegészítése minden alakformáló kezelésnek, hiszen a nyirokkeringés serkentésével gondoskodik az alakformálás során felszabadított méreganyagok és lebontott zsírok kiürüléséről a szervezetből.

Esztétikai és általános alkalmazások

Salaktalanítás, méregtelenítés, alakformálás, narancsbőr kezelés, karcsúsítás, zsíroldás, nyirokkeringés és vérkeringés fokozása, relaxáció és stresszoldás, folyadéktöbblet elszállítása, lábfájdalmak/lábdagadás kezelése, bőr textúrájának javítása, gyenge fizikai kondíciók esetén, izomláz, gyulladások, sebgyógyulás, álmatlanság, immungyengeség, székrekedés feloldása, bélfunkciók javítása, más testkezelő módszerek eredményeinek jelentős növekedése együttes alkalmazás esetén.

Innovatív nyomásterápia nyirokmasszázzsal

A gépi kompressziós eljárás lényege, hogy a páciens testére speciálisan kialakított, légkamrákból álló kezelő egységet helyezünk fel. Az applikátor egymás után felfúvódó légkamrái egy számítógép-vezérelt, folyamatosan váltakozó hullámmasszázs- effektust idéznek elő. Ez hihetetlenül erőteljes hatást gyakorol mind a nyirok- mind a vérkeringés élénkítésére. Minden alakformáló kezelés hatékonysága nagyjából 30%-os javulást mutat a hullámmasszázs –technológia használatával.

A Doctor Life DL1200L kezelőegységei 12 kamrásak az eredmények maximalizálása érdekében. A speciális, a lábfejtől a mell alatti területig terjedő teljes kompressziós ruha egyedülálló kezelési lehetőségeket biztosít.

Ellenjavallatok

Nyirok ödéma, akut ödéma, krónikus vénás elégtelenség, mélyvénás trombózis, bénulással járó állapotok, görcshajlam csökkentés, cukorbetegség, érelmeszesedés, törés, amputáció és műtét utáni állapot, gerincsérülés, visszértágulat, isiász, ficam, rándulás, daganatos betegségek, terhesség, szoptatás időszaka, menstruáció, pacemaker, nyílt seb, bőrfertőzés, sérv az adott területen, transzplantáció, szívgyengeség.

Rejuvena Esztétika Szalon Hévízen


Bejelentkezés és további információ:

Rejuvena Esztétika Szalon, Hévíz
dr. Babócsay u. 4.
+36/83-310-359, +36/20-956-2260
www.rejuvena.hu

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!