A Hévízi-tavon rendezik meg az I. Hévízi SpinDay maratont

A Medve-napozón, amely a Hévízi-tó dél-keleti partján áll, több mint 20 kerékpáron folyik majd az országos verseny

Bár csak 30 éves múltra tekint vissza a spinning edzésforma, hatalmas tömegeket mozgat meg az egész világon. Ez nem csoda, hiszen az egyik legkiválóbb kardió edzés: ízületkímélő, mivel a láb nem ütődik a talajhoz, folyamatos munkát végez a pedálon, így nem terheli sem a boka és térd ízületeket, sem a csípőt, a derekat. Nemtől, kortól függetlenül száguldhatunk az országúton, tekerhetünk fel magas hegyekre, mindezt biztonságosan, teremben szimulálva, az edző utasításának megfelelően.

A Spinning, illetve a Németországból származó irányzat, a Spinracing nagyon hatékony sport, egyszerre fejleszti a testet és a lelket, a mentális, és az állóképességet. A mozgásszervi betegségek rehabilitációjának bizonyos fázisában kifejezetten ajánlott mozgásforma.

Ez az egyik oka, hogy a hévízi Torsa Dániel Spinracing edző egy merészet álmodva szülővárosának messze földön ismert gyógytavára, a Hévízi-tóra gondolt az első SpinDay maraton helyszínének.

Torsa Dániel a Testnevelési Egyetemen diplomázott, 2017-től Hévízen és Keszthelyen vezet Spinracing edzéseket.

– A Hévízi Tófürdő vezetősége pozitívan állt az ötletem mellé, és segítettek abban hogy a Medve napozóteraszon megtartsuk az első hévízi SpinDay maratont. Ez a mintegy 300 főt megmozgató rendezvény az elsők között is az első lesz, hiszen ilyen nagyszabású sportprogramnak még nem adott otthont a Hévízi-tó – mesélte Dani a CsodalatosBalaton.hu portálnak.

Mit is takar a SpinDay maraton?

Maximum 8 fős csapatok versengenek egymással, az idővel és a megtett kilométerekkel, mindezt egy előre beállított ellenállású spinning kerékpáron 8 órán át.

A csapatok tagjai egymást váltják a kilométerórákkal felszerelt bicókon, közben dübörög a zene, s nőttön nő az adrenalin, a végeredmény pedig a megtett kilométerek függvényében alakul ki.

Torsa Dániel főszervezőtől megtudtuk azt is, hogy már eddig több mint 15 csapat nevezett Makótól Győrön át Mohácsig a környékbeli teameken kívül.

A verseny 2019. szeptember 28-án 9.30-kor kezdődik, ahol a megmérettetés izgalmain kívül programok, nyereményjátékok is várják a résztvevőket, a hozzátartozókat és az érdeklődőket.

A rendezvény egyik támogatója a Gelencsér Dental Fogászati Központ.

Summary
A Hévízi-tavon rendezik meg az I. Hévízi SpinDay maratont
Article Name
A Hévízi-tavon rendezik meg az I. Hévízi SpinDay maratont
Description
Nyolc órán át tekerik a spinning kerékpárok pedálját 2019. szeptember 28-án Hévízen, az egyedülálló gyógytó egyik napozóteraszán.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!