Tájak, Borok, Legendák néven jelent meg kiadvány a magyar borvidékekről

Mind várjuk, hogy újra lehessen utazni, bejárni hazánk szebbnél szebb térségeit, felfedezni ismerős és ismeretlen tájakat.

Magyarországra gondolva azonnal eszünkbe jutnak páratlan termálfürdői, gazdag épített öröksége, sőt, természeti látnivalóinak is rendre csodájára járnak, legyen szó a Hévízi-tóról vagy a Balatonról. Van azonban országunknak egy olyan egyedi értéktára is, amelyet a mai napig csak kevesen fedeztek fel: ez nem más, mint a borkultúrája – olvasható a Csodálatos Borok portálon.

A magyar szőlő- és borkultúra legfőbb értékei a világszinten is egyedülálló természeti adottságok (gondoljunk például Tokaj több száz egykori vulkánt rejtő vidékére), a látványos építészeti hagyaték (történelmi pincesorok vagy épp grandiózus érlelőpincék), és nem utolsósorban maguk az emberek, a borászok, akiknek a magyar bor ezerarcúsága is köszönhető. Hazánk borvidékeinek sokszínűsége, termelt borainak változatossága világszinten is ritkaság: a klimatikus adottságok, szőlőfajták és talajok sokfélesége nyomán 6 borrégiónk mindegyike külön világba kalauzol bennünket. Ezt a sokszínűséget koronázza meg a természetes édes borok legnemesebbjeként számontartott aszú, ami sehol máshol a világon nem készül.

Amíg eljön ez az időszak, érdemes felkészülni és megismerni a Csodálatos Magyarország változatos bortermő vidékeit.

Ehhez nyújt segítséget a Magyar Bor Személyesen által készített Tájak, Borok, Legendák nevű 44 oldalas nyomtatványa.

Hazánk borrégióinak élményígérete mellett a kiadványt lapozva megismerkedhetünk legfontosabb szőlőfajtáinkkal, borstílusainkkal és mindazon értékekkel, amelyektől minden egyes borvidékünk érdemes arra, hogy felfedezzük és vissza-visszatérjünk.

A Csodálatos Borok portálon a magyar kiadvány elektronikus formában megtekinthető IDE KATTINTVA

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!