Halálra vertek egy fiatal balatonfüredi borászt Badacsonyban

Szombatra virradó éjszaka Badacsonyban két társaság tagjai között szóváltás alakult ki, ami dulakodásba torkollott, és ennek során egy személy életét vesztette – közölte a rendőrség.

Mint írták, a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lakos megpróbált elmenekülni a helyszínről, de a kocsijukkal árokba hajtottak.

fotó © police.hu

A rendőrök elfogták, majd előállították és őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgatták őket ki.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 29 és 34 éves férfiak ellen, akiket letartóztattak.

Az Index megírta, hogy egy fiatal balatonfüredi borász volt az áldozat, akinek barátnője is végignézte az egész verekedést. A lap szerint a helyiek már egy ideje azt mondják, egyre több a balhé, egyre rosszabb a helyzet, és benne volt a levegőben, hogy előbb-utóbb tragédia lesz belőle.

Laposa Bence, borász, a badacsonyi képviselőtestület tagja azt írta ki az eset után Facebookra:

“Amire egész nyáron számítani lehetett, az most bekövetkezett, hiába próbáltam hetek óta felhívni sokak figyelmét a tarthatatlan állapotokra! Bízom benne, hogy az érintettek (rendőrség, önkormányzat, vállalkozók stb.) magukba néznek, és nem marad következmények nélkül ez a tragédia! Döbbenet és tehetetlenség amit érzek, ha már más nem érzi a felelősséget, én mélységesen szégyellem magam a település és az önkormányzat nevében is, hogy ez megtörténhetett! Őszinte részvétem minden hozzátartozónak!”

Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivője szerint Badacsony-alsó része évek óta csúszott egyre lejjebb, de idén durvult el igazán a helyzet. Az igénytelenség, ami itt megnyilvánult (a kínálatban és az alsó, part menti rész általános állapotában) egyre több balhés alakot vonzott. Gyakoriak lettek a verekedések az alsó büfésornál, ami mögött a parkolóban történt a szombati eset. A balatoni borászok ezzel a halállal egy kollégát vesztettek el, és szerintük felháborító az is, hogy az önkormányzatnak egy ember halála nem volt elég nyomós ok, hogy a hétvégi szüreti rendezvényeket lemondják – mintha csak a vendégektől remélt pénzbevétel lenne fontos, a vendégek élete nem.

Havasi Csaba fiatal borász emlékére megemlékezést szerveztek vasárnap este hatra.


Mindeközben tart a Badacsonyi szüreti felvonulás

Badacsonytomaj, Szüreti felvonulás, fotó © Mónus Márton | MTI

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!