Gasztro Korzót rendeznek Zalakaroson, ahol a zalai ételek kapnak főszerepet

Nincs hát más dolgunk, mint élvezni a táj meseszép látványát, a bor mámorító illatát és megkóstolni Zalakaros élménnyel teli ízeit.

Ha Zalakaroson vagyunk szinte kötelező hódolni a kulináris élvezeteknek. A városban nagy hagyománya van a zalai és tájjellegű ételek készítésének, erről hűen árulkodik a térség gasztrokultúrája is. Mégis a népi konyha jellegzetességei és mai modern konyha étkei tökéletesen megférnek egymás mellett…és persze nem mehetünk el szó nélkül a csodálatos borok mellett sem, melyek kóstolása igazán nemes feladat.

Májusban még inkább a zalai étkeké lesz a főszerep, hiszen május 7-én hagyományteremtő céllal a Gasztro Korzó nyitja meg kapuit kulináris élvezetek szerelmeseinek, ahol a zalai ételeké lesz a főszerep. De ha ez nem lenne elég, igazi zalakarosi életérzést varázsolnak a vendégek elé a helyi népművészeti csoportok.

És bizony ezt még mindig lehet fokozni…ha azt mondjuk Kató Néni Konyhája? Ihos József és Vajtó László gasztroműsora teszi fel a koronát a napra. Egy csipetnyi humorral megfűszerezve és egy jó adagnyi vidámsággal megszórva mennyei fogások kerülnek az asztalra.

Részletes program:

  • 10:00-15:00 Össznépi főzés
  • 15:00-tól Ételkóstolás
    16:00 Kató Néni Konyhája
  • 17:00-tő Helyi művészeti csoportok fellépése: Zalakarosi Dalárda, Rügyecske Néptánccsoport, Péczely Attila népzenei csoport
  • 19:00-22:00 Bál Horváth Lacival

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!