Balatongyöröki palacsintafesztivál – tengernyi palacsinta a Balaton partján

A megszokott kakaós, lekváros palacsintán kívül izgalmas sós és édes, háromszögre, batyuba hajtott, vagy épp tortaként rétegzett palacsintát is kínáltak Balatongyörökön.

Villányi Évától, a főszervező Bertha Bulcsú Művelődési Ház igazgatójától megtudtuk, hogy idén a Balaton távolabbi részéből, Balatonszepezdről és Révfülöpről is érkeztek a megmérettetésre, így 12 csapat versenyzett.

A szervezők nem bízták a véletlenre, hatalmas molinó igazította útba az érdeklődőket, bár az illatok az orruknál fogva elvezettek mindenkit a strandra © CsodalatosBalaton.hu

Egy kis séta a plusz kalóriák bevitele után © CsodalatosBalaton.hu

2018 óta a strand ad otthont ennek a közkedvelt programnak, egyrészt azért, mert “kinőttük” a közösségi ház kertjét, másrészt már tavaly is sikernek örvendett az, hogy a strandi szolgáltatók is bekapcsolódnak a rendezvényünkbe, ők is palacsintás finomságokkal készülnek – tette hozzá az igazgatónő.

A felállított sátor a Balaton-partján, a balatongyöröki strandon © CsodalatosBalaton.hu

Éhes biztos, hogy senki sem maradt, s hogy nagy keletje volt a palacsintáknak, arról a kígyózó sorok tanúskodtak.

Választani nem volt könnyű, hiszen megszámlálhatatlan ízű és formájú finomság került a tálcákra, már azt is nehéz volt eldönteni, hogy a hagyományos édesen kívül melyik sós töltelékkel púpozott palacsintát kóstoljuk meg.

Merthogy a káposztás, lecsós, medvehagymás, bolognai szószos, vadpörköltös, és felsorolni is nehéz milyen egyéb ízesítésű mellett különféle, izgalmas édes párosítások is voltak: almás-pudingos, mézes kakaós, rumos-diós, de laktóz és glutén mentes tekercsek is készültek.

Jó tanács a háziasszonyoknak 🙂 © CsodalatosBalaton.hu

Próbáltuk megtudni a tökéletes palacsinta receptjét, de hét lakat alatt őrizték.
Csak annyit árultak el az egyik standnál a szorgos hölgyek, hogy tilos kimérni a hozzávalókat, szívvel-lélekkel kell készíteni, és akkor biztos a siker.

Három palacsinta 1 Tallérba került, amelyet 500 forintért vásárolhattak meg készpénzért a fesztivál területén a finomságra vágyók. fotó © CsodalatosBalaton.hu

A gasztronómiai élvezetek mellett egész délután programok is szórakoztatták a vendégeket, akik nem csak a környékről, hanem az ország távolabbi pontjaiból is érkeztek a balatongyöröki fesztiválra.

A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar koncertje nyitotta a rendezvényt © CsodalatosBalaton.hu

Summary
Balatongyöröki palacsintafesztivál - tengernyi palacsinta a Balaton partján
Article Name
Balatongyöröki palacsintafesztivál - tengernyi palacsinta a Balaton partján
Description
Palacsintafesztivál Balatongyörök – Több mint háromezer palacsintát halmoztak meg édes vagy sós töltelékkel a balatongyöröki strandon rendezett 8. Palacsintafesztiválon.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!