Továbbra is kétóránként közlekednek vonatok Keszthely és Budapest között

Az eredeti elgondolás szerint csupán egy közvetlen vonatpár közlekedett volna naponta Budapest és Keszthely között szeptember közepétől.

Mivel ez a nyugat-balatoni régió egésze számára kedvezőtlen lett volna – hiszen a nyári időszakon kívül is jelentős a vasúti forgalom Keszthely és térsége, valamint Budapest között -, így Manninger Jenő, a térség ország­gyűlési képviselője és Nagy Bálint, Keszthely polgármestere tárgyalást kezdeményezett Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel.

A miniszter elfogadta és támogatta a politikusok érveit és javaslatait, így

a jövőben is napi hét pár közvetlen vonatjárat közlekedik ezen a vonalon.

– Jó hír! Eredményes tárgyalásunk volt Palkovics László miniszter úrral, a térség országgyűlési képviselőivel és polgármestereivel a vasúti közlekedés jövőjéről. A nyári szezonon kívül is kétóránként lesz közvetlen vonatjárat Keszthely és Budapest között. Emellett korszerű Intercity kocsikkal, 2 óra 29 perc menetidővel lehet számolni. Keszthely fejlődik! – jelentette be Nagy Bálint polgármester.

A polgármester kiemelte, hogy a turisztikai szempontból is fontos érveik között szerepelt azt is, hogy a megújult dél-balatoni pályavonal adta lehetőségeket ki kell használni.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!