Tihany legnagyobb és legrégebbi strandja újra megnyitja kapuit

Szombaton nyílik hivatalosan újra Tihany legnagyobb és legrégebbi strandja egy egész napos bulival, gyerekprogrammal.

Sok újdonság várja azokat, akik ezen a nyáron a Tihanyi apátság alatt található öbölben, a hajóállomás melletti  Dorko Tihany beachen szeretnék kipihenni az évet. A félszigeten élő testvérpár, Keczán Pál és Máté más szemüvegen keresztül vette át ennek a csodálatos lokációnak örvendő területnek az üzemeltetését, így különösen fontos, hogy generációkon átívelő találkozóhellyé szeretnék erősíteni a strandot.

A strandon megférnek egymás mellett a pici gyerekektől az egyedülállókig, idősebbekig, családosokig, amit nagyban segít, hogy a félsziget egyetlen nyilvános gyereköble éppen itt található. A lankás, homokos és sekély vizű, hullámtörővel ellátott partszakaszon egy új játszótér is épült.

Naplemente a Tihany Beachen, fotó © CsodalatosBalaton.hu

Az 1961-ben nyílt strand egy teljesen új arculatot kapott. 

Tihany kiemelten szigorú környezetvédelmi besorolására figyelve (1952-be itt jött létre az első Tájvédelmi körzet) a Dorko Tihany Beach a balatoni strandok között elsőként vezette be az ún. repoharakat, melyek visszaváltható műanyag poharakat jelentenek azúrkék színben, de hasonlóképpen a sokhelyütt már betiltott szívószálakat is eltörölték.

A strandon egész nyáron egymást váltják a foodtruckok, lehetőség van bérelni vizibickiliket és sup-okat is.

Július 6-án szombaton tartanak egy nagy nyitóbulit is a srácok

Összesen 6 dj érkezik, vetélkelkedők, gyerekprogramok, miniatűr MINI-kel babyrace, betonkrétákkal a strand kifestése és Dorko nyeremények várnak Mindenkit, aki érkezik!

Az északi parton elérhető legolcsóbb jegyárakkal lehet strandolni:

  • egyszeri diák/nyugdíjas 250.-,
  • a felnőtt pedig 500.- forintba kerül

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!