Elképesztően menő lett a balatonfenyvesi vasútállomás

A MÁV nem csak a Színezd Újra! kampány keretében támogatja az aluljárók kifestését

A pályázati programokon kívül sok egyedi kérelem is érkezik olyan közösségektől, akik szívesen kifestenék a megszépülésre váró aluljárókat. A beérkező alkotásokat a MÁV elsősorban esztétikai és összhatás tekintetében értékeli, és azok megvalósítását engedélyezi, amelyek megítélése szerint alkalmasak arra, hogy a kijelölt vasúti gyalogos aluljárókat díszítsék, javítsák azok hangulatát.

Ilyen egyedi kezdeményezés keretében festették ki a TCH Tárnoki Művészeti Egyesület tagjai a balatonfenyvesi vasúti aluljárót is. A falakat vízben úszó bélyegek, képeslapok díszítik, amin többek között a régi vasútállomás és a kisvasút is megjelenik. Az egyesület már többször nyújtott be pályázatot, amit a vasúttársaság minden egyes alkalommal külön bírált el. A sikeres egyéni pályázatokat követően a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon már több aluljáró is megszépült az egyesületnek köszönhetően.

A vasúttársaság bízik benne, hogy az engedéllyel felfestett alkotásokat mindenki tiszteletben tartja, hiszen közös érdekünk a tiszta, rendezett vasúti környezet kialakítása és fenntartása.

Tegnap lefotóztuk a balatonfenyvesi aluljárót, amelyről sok település példát vehetne:

A felszínen is ráférne egy kis renoválás az UTASCSARNOKRA

… akár a peronra is.

A cikkben szereplő fotók 2019. május 1-jén készültek Balatonfenyvesen, a Magyar Turizmus Média Kft. tulajdonát képezik, azokat interneten, nyomtatott formában, vagy bármilyen más módon megjelentetni, másolni, közölni tilos. A fentiektől eltérni kizárólag a www.csodalatosbalaton.hu oldal üzemeltetőjének írásos engedélyével van lehetőség.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!