Szokatlan és izgalmas toboz játszótér épült Balatonfenyvesen

Egyedi játszóteret alakítottak ki Balatonfenyves legnagyobb szabadstrandján.

A CsodálatosBalaton tavaly márciusában írt arról, hogy a strandfejlesztési program második ütemében 3 milliárd forintból fejlesztik 2019-ben a balatoni szabadstrandokat.

Balatonfenyves 250 milliós forint támogatást kapott

Ebből a település egy kilométernyi partszakasszal rendelkező központi strandja 200 millió forintot nyert el. A sétányfelújítás, az utcabútor és közvilágítás csere, az illemhely felújítás mellett

igazi fenyvesi sajátosság is szerepelt a beruházási listában: a toboz játszótér.

A három hatalmas toboz toronyból a gyerkőcök kötélhidakon mehetnek át az egyikből a másikba. A nagyobbak számára egy 4 méteres, a piciknek egy 1,3 méteres csőcsúszda jelenti a lefelé vezető utat.

S hogy miért éppen toboz?

Balatonfenyves településképéhez hozzátartoznak a fekete, luc- és erdei fenyők. Ezek tobozainak stilizált formái köszönnek vissza a játszótér eszközparkjában, melyek így emblematikus jelképek, szoborszerű alkotások, és hívogató játszószerek a különböző korosztályú gyermekeknek.

Az óriástoboz tornyok vörösfenyő gerenda szerkezetből készültek, csúszásmentes járófelülettel, acélbetétes UV álló, nagy strapabírású játszótéri kötélzettel.

A játszótér elkészült, a hivatalos átadó és a játszótér igazi birtokba vételére a járványügyi helyzetre való tekintettel várni kell.

Nézd a Balatont ÉLŐben webkameráinkon

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!