Színes programok a Múzeumok Őszi Fesztiválja idején a Balatonnál is

A 16. Múzeumok Őszi Fesztiváljának idei mottója a múzeumi harmónia.

Az idei fesztivál arra kíván rávilágítani, hogy a kulturális intézmények, és ezen belül a múzeumok, miként tudnak az egészség, a testi és a szellemi egység létrejöttéhez hozzájárulni, erre az összhangra alkották meg a múzeumi harmónia kifejezést, amelyet rendezvénysorozat jelmondatának választottak.

Számos családi programmal készülnek az intézmények a fesztiválra, emellett több összművészeti programra is sor kerül. Az iskolai őszi szünet ideje alatt pedig különféle táborokat szerveznek több múzeumban.

Balatonfüred

A Vaszary Galéria ad otthont a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében megrendezésre kerülő Füredi Őszi Fesztiválnak. Többek között gyermekfoglalkozás, tárlatvezetés és zenés produkció is várja a látogatókat.

Keszthely

A Balatoni Múzeumban október másodikától tekinthető meg „Az Élet Vize” – a pálinka szerepe a népi gyógyászatban című tárlat. A Fedezd fel Keszthelyt programon belül családi vetélkedőn lehet részt venni. A Helikon Kastélymúzeumban a hónap közepén a pálmaház titkos életébe avatják be az érdeklődőket. A zene szárnyain, hullámain vagy kerekein című tárlaton pedig egy-egy híres zeneszerzőhöz köthető tárgyakról kaphatnak információt a vendégek.

Siófok

Siófok tematikus városnéző sétákkal is várja a Művészetek Őszi Fesztiváljának látogatóit. Az érdeklődők megismerhetik a XIX. századi fürdőélet kialakulásának helyszíneit, és még többet tudhatnak meg Kálmán Imre szülővárosáról. Ezeken kívül múzeumpedagógia foglalkozások is várják a fesztiválozókat.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!