Szigligeten újra lesz karácsonyfa állítás és újévi csobbanás a Balatonban

Idén tizenkettedik alkalommal állítanak karácsonyfát a Balatonban.

Sem a zord idő, sem a jéghideg víz nem veszi kedvét az Újévi csobbanás szervezőinek, akik fürdőruhára vetkőzve, dacolva a téli időjárással, 2022. december 24-én feldíszített karácsonyfával ékesítik a Balatont.

Balassa Dániel Szigliget polgármestere a CsodalatosBalaton.hu szerkesztőségét arról tájékoztatta, hogy a program már 10 órakor elindul a Szigligeti Községi Strandon, amely karácsonyi hangulatban fogadja az érdeklődőket. Zenés műsor várja a gyermekeket, ajándékokat is kisorsolnak az egybegyűltek között.

A karácsonyfát 11.15-kor állítják fel a Balatonban, majd fél tizenkettőtől lehetőség lesz csoportképek elkészítésére, ahol a hátteret a Balaton feldíszített karácsonyfája adja.

Apropó díszek! A polgármester arra kéri a résztvevőket, hogy vigyenek magukkal egy-egy díszt, amit személyesen akaszthatnak fel a fára a bevitel előtt.

A díszes fa egészen 2013. január 1-ig ékesíti a Balatont, az újév első napján bátor csobbanók fogják a szárazföldre szállítani.

A polgármestertől megtudtuk, hogy a csobbanásra bárki jelentkezhet, de csak azok mártózhatnak meg a jéghideg habokban, akiknek a helyi orvosi vizsgálatot követően az orvosok azt engedélyezik. A csobbanók karszalagot kapnak.

Az eseményen 12.30-tól egészen 15 óráig folyamatos programok szórakoztatják a kilátogatókat, s természetesen nem maradhatnak el a gasztronómiai élvezetek sem: a helyi vendéglátósok, borászok meleg teával, borral és forralt borral, babgulyással, lángossal, kürtőskaláccsal várják a vendégeket.

A parkolás a strand környékén ingyenes, de kérik a szervezők, hogy parkolásukkal ne zavarják a közlekedést.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!