SUP (stand up paddle) túra Tihanyban

A stand up paddle (SUP) szörfözés manapság az egyik leggyorsabban terjedő és legkedveltebb vízisport fajta. Különböző sportágakat ötvöz (szörfözés, hullámlovaglás, kenuzás).

Ez a természethez kötődő sport egy teljesen új perspektívát jelent a vízen. Tökéletes testedzést nyújt, de emellett meditatív, relaxáló hatású. Mindenféle vízen végezhető, akár egyedül, vagy csoportban. Mint minden valamirevaló dologhoz, a stand up paddle-nél is érdemes egy kis időt szentelni az alapok elsajátításához! Eddigi tapasztalatunk alapján rendkívül könnyen megtanulható minden korosztály számára. – mondja Hetti a SUP Center Balaton egyik alapítója.

SUP Center Balaton Tihany Stand up Paddle BALATON.travel HAJOZASHU1

Mi az a SUP?

A rövidítés a Stand Up Paddle kifejezésből ered, ami állva evezést jelent. Magyarul állószörfnek fordítják. Állsz egy szörfdeszkán, a kezedben egy hosszú szárú evezőlapáttal.

Honnan ered?

A polinéziai halászok eveztek álló pozícióban a kenuikban, majd a Hawaii szörfoktatók bevett módszerévé vált a szörfdeszkán való állva evezés. Mára a SUP az egyik legnépszerűbb tömegsporttá vált, a sarkköröktől kezdve a nagyvárosok kanálisáig mindenhol űzik, ahol víz van.

Ahogy még soha nem láttad a Balatont!

SUP Center Balaton Tihany Stand up Paddle BALATON.travel HAJOZASHU NAPLEMENTE

SUP Túra a Tihanyi-félsziget legszebb részein! 

A szervezett túrák és oktatások hozzásegítenek ennek az új és egyedi sportnak a megismeréséhez és megkedveléséhez! A SUP túrák a Tihanyi-félsziget legszebb részeire kalauzolnak, olyan érintetlen partszakaszok fedezhetőek fel, amik a szárazföld felől egyébként megközelíthetetlenek.

A kirándulások függenek az időjárás alakulásától, azonban minden esetben tapasztalt túravezetők bonyolítják le. A környék bebarangolása a stand up paddle deszkán állva egy páratlan és különleges élmény. A víz felett állva, sokkal több minden látható, mint ülve evezve. Sportolás közben gyönyörködhetünk a csodás félszigetben, a rendkívül gazdag madárvilágban, a napfelkeltében, vagy éppen a naplementében!

A Tihanyi-félsziget túráról részletesen IDE KATTINTVA olvashatsz.

És végül, hogy miért jó a suppozás?

  • Első sorban azért, mert hihetetlen élvezetet nyújt.
  • Javítja a koncentrációs és koordinációs készségedet és az egyensúlyérzékedet is, ezáltal önbizalom növelő hatású is.
  • Átmozgatja és erősíti az egész testet, a mély izomzatra, a törzs, a váll és a kar izmaira különös tekintettel.
  • Új barátságokat köthetsz egy túra alkalmával
  • Fantasztikus fotók készülhetnek rólad olyan helyeken ahova más eszközzel nem lehet eljutni

SUP Túra és SUP Esemény időpontok és részletek IDE KATTINTVA 

Kipróbáltuk, mindenki menjen SUP-ozni 🙂

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!