Programajánló június 14-16, sportos hétvégére készülj a Balatonnál

Vitorlások, úszók, futók és kerékpárosok lepik el a Balatont, és annak partját 2019. június 14-16. között.

Versenyek földön s vízen – így foglalhatnánk össze a június közepi kiemelt balatoni programokat, hiszen nemzetközi megmérettetések helyszíne lesz Balatonfüred és Keszthely, de több tóparti település is beszáll a versengés forgatagába.

Nyíltvízi Úszó Világkupa és Országos Bajnokság Balatonfüreden

Világbajnoki erősségű mezőny rajtol el a Révész-Halász szobornál Balatonfüreden, a verseny jobbára a sétány előtt elterülő vízfelületen zajlik majd, így szurkolhatunk a versenyzőknek.

Keszthely triathlon és Sunset run

Nemcsak Magyarország, de talán egész Európa legszebb pályáján mérhetik össze erejüket a triatléták Keszthelyen. A kétnapos rendezvényen különböző távok, gyermekfutamok, és a hagyományos éjszakai futás várja a sportolókat, a pálya mentén pedig a biztató tömeget.

Strandkézilabda torna Gyenesdiáson

Pörgős meccsekre, nagy csatákra és jó hangulatra számíthatnak az érdeklődők a nemzetközi strandkézilabda tornán.

Ezüst szalag éjszakai nagyhajós túraverseny

Több mint egy kilós ezüst trófeát őrizhet egy éven át az a vitorlás, amely a Balatonföldvár-Balatongyörök-Balatonföldvár versenytávot a legrövidebb idő alatt teljesíti, s mindezt az éj leple alatt.

Vitorlásversenyek

Kisebb és nagyobb vitorlások, katamaránok keresik majd a kedvező széljárást, hogy vitorláikba fogva elsőként érjenek célba a több balatoni településről is induló vitorlásversenyeken.

Sárkányhajó Gyorsulási Bajnokság Balatonföldváron

Abszolút kezdők, haladók és profik is nevezhetnek a gyorsulási bajnokságra, egy kritériumnak kell megfelelni: négy női versenyzőnek mindenképp szerepelnie kell a csapatokban.

Ha már a gyorsulásról írtunk fentebb, álljon itt még két autós program, amely bár nem verseny, de a ezeknek a kocsiknak valaha közük volt a száguldáshoz, ha nem is a mai mértékkel.

VW Bogaras Találkozó Balatonalmádiban

Nyári rajzásra indulnak a bogárhátúak, a rendezvényre várnak minden VW rajongót évjáratra tekintet nélkül.

Lotus Retro veteránautó szépségverseny és luxusautó kiállítás Hévízen

Izgalmas napot ígér a hévízi autó kiállítás, hiszen kedvünkre gyönyörködhetünk a veteráncsodákban és luxusautókban, s közben szoríthatunk, hogy a számunkra legjobban tetsző automobil nyerje meg a versenyt.

Aki strandolásra vágyik: 

Summary
Sportos hétvégére készülj a Balatonnál!
Article Name
Sportos hétvégére készülj a Balatonnál!
Description
A Balatonra szegeződik a sport szerelmeseinek figyelme a június 14-16-i hétvégén, hiszen nemzetközi versenyek helyszíne lesz a magyar tenger.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!