Mesevilággá változott a Szent György-hegy és Szigliget

A több millió évvel ezelőtt keletkezett Szent György-hegy látványával nehéz betelni.

„Élt a hegytetőn, kolostorszerű épületben egy vörös olasz barát. Ladikkal járt a mocsáron át koldulni a faluba. Elmesélte a falubelieknek, hogy lakik a hegy barlangjában egy szörnyű gonosz sárkány, aki kénköves leheletével elpusztítja a falut, ha nem kap minden hónapban egy tiszta, fiatal leányt. Az emberek megijedtek a sárkánytól, és a barát onnantól kezdve minden hónapban egy szűzleánnyal tért vissza a hegyre. A szerzetes azonban nem a barlangba, magához vitte a lányokat, és hogy a falubeliek ne fogjanak gyanút, megszabadult tőlük. Megelégelte ezt egy vitéz, kit Györgynek hívtak. Elhatározta, hogy megmenti menyasszonyát, és megöli a gonosz sárkányt. A barlangban nem talált rá a szörnyetegre, kedvesét azonban meglelte a barát házában. A szerzetest lándzsájával ledöfte, és ezzel megszabadította a falut a sárkánytól. Az emberek boldogok voltak, és szentként tisztelték a vitézt, olyannyira, hogy még a hegyet is róla nevezték el.”

Varga Norbert munkássága közül már többet bemutattunk, most a Lengyel kápolnánál és Szigligeten járt, és ismét csodálatos képeket alkotott.


Íme a havas fotók amelyek 2018. december 15-én készültek:

fotó © Varga Norbert

fotó © Varga Norbert

fotó © Varga Norbert

A Szigligeti-vár

fotó © Varga Norbert

Summary
Mesevilággá változott a Szent György-hegy és Szigliget
Article Name
Mesevilággá változott a Szent György-hegy és Szigliget
Description
A decemberi tél első hópihéi festették fehérre a Balaton-felvidék szinte teljes egészét. Két ikonikus helyszín fotóit láthatjátok.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!